• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Selvi: "Yeni Hedef Bölgeyi Hasım Hale Getirmek"

Selvi: "Yeni Hedef Bölgeyi Hasım Hale Getirmek"
Karaman'da "İrfan Mektebi Söyleşiler" programına katılan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Büyük Orta Doğu Projesi'nin yeni hedefi, bölgeyi...

Karaman'da "İrfan Mektebi Söyleşiler" programına katılan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Büyük Orta Doğu Projesi'nin yeni hedefi, bölgeyi birbirlerine hasım hale gelmiş topraklara dönüştürmek" dedi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Karaman'da "İrfan Mektebi Söyleşiler" programına katıldı. Cihannüma Derneği, Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Karaman Şubesinin düzenlediği söyleşide "Suriye ve Bölgede Yaşananlar" konuşuldu. Söyleşiye, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Konya Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Nazif Karlıer, Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Cihannüma Derneği Bölge Koordinatörü Aziz Canik, kurum müdürleri ve üyeler katıldı.

Söyleşide yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan Eğitim Bir-Sen Başkan Vekili Latif Selvi, "Suriye'yi yakinen takip edenler bilirler. Neredeyse bütün gruplar birbirini tekfir ediyor. Enteresan değil mi? Siz kıble ehlini tehdit etmek yerine seçmiş olsaydınız, arkadaş olurdunuz. Sorunun çözümüne de birlikte gideceksiniz. Siz niye birbirinizi tekfir ediyorsunuz? Herkes bir bölgeyi çevirmiş, diğer gruplardan yalıtılmış vaziyette bir bölge hakimiyeti oluşturmuş. Burada da diğer gruplarla ilgili dışlayıcı bir yöntem seçmekte. Büyük Orta Doğu Projesi'nin yeni hedefi, bölgenin benlik ve millik duygularından arınmış ve bölgeyi birbirlerine hasım hale gelmiş topraklara dönüştürmek. Böylece buradan birlikle beraber diye bir şey inşaa edilemesin. Peki bunu niye istiyorlar? Çünkü alternatif coğrafya burası" dedi.

Suriye'de dünyanın bütün siyasetinin işlediğini dile getiren Selvi, "Suriye'de zannetmeyin ki: "Sadece kendi grupları için mücadele eden yerel bir takım güçler var. Ve onlar bir takım çalışmalar yapıyorlar." Hayır! Dünyanın bütün siyaseti Suriye'nin üzerinden inşaa ediliyor" sözlerini kullandı.

"MERKEL TÜRKİYE'YE YAKINLIK GÖSTERDİ"

"Küfür Müslümanlara karşı tek millet olabilir ama, kendi işinde de hasımlıklar var" diyen Selvi, "Mesela ABD'nin bölgede Avrupa ülkelerini etkisiz hale getirmesinden dolayı özellikle Rusya ile çok yakınlık kurması ve Avrupa'yı ikinci plana düşürmek istemesinden dolayı Merkel Türkiye'ye müthiş bir yakınlık gösterdi. Bir anda Avrupa Birliği'nde yeni sayfalar atıldı. Tekrar müzakereler hızlandı. Bunun da sebebi şu: "Bölge denkleminde bizim de bulunmamız gerekiyor. Eğer bizi dışlarsanız sizin karşınıza çıkabileceklerle biz de kendi kozlarımızı oynayarak yaklaşırız'" şeklinde konuştu.

"SURİYE 3 PARÇAYA BÖLÜNECEK"

Son günlerde dünya gündemine oturan bir iddianın olduğunu kaydeden Selvi, "Diyorlar ki: "Barışı ilan ettik. Suriye de 3 parçaya bölünecek. "Neresi bunlar?" dediğimizde, Suriye'nin kuzeyini PYD güçlerinin şekillendirmiş olduğu bir Kürt tamponlar bölgesi. Bir miktar Irak'tan toprak alarak, IŞİD'in kontrol ettiği bölge. Bunlar IŞİD'i yok etmek için gitmediler mi? Söyledikleri iddia şu; "IŞİD'e de buradan bir bölge verelim." 3'üncü bölge ise; Esed'in, Nusayriler'in ve Ruslar'ın çıkarının da temin edileceği Lazkiye'de, Hatay'ın altından Şam'a kadar uzanan bölge. Esas soru şu: "Halkın mücadelesini verenler nerede yaşayacaklar?" "Bu bölgelerde nerede isterlerse orada yaşasınlar" İşte hesaplar bunun üzerinden kuruluyor" ifadelerine yer verdi.

Selvi: "Yeni Hedef Bölgeyi Hasım Hale Getirmek"

Selvi: "Yeni Hedef Bölgeyi Hasım Hale Getirmek"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim