• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Selime Günaydın davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Selime Günaydın davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet
İstanbul'da bir evlendirme programında tanıştığı Selime Günaydın'ı bıçaklayarak öldüren Rifat Günaydın'ın yargılandığı davada karar verildi.

İstanbul'da bir evlendirme programında tanıştığı Selime Günaydın'ı bıçaklayarak öldüren Rifat Günaydın'ın yargılandığı davada karar verildi. Savcının tahrik indirimi istemine rağmen, mahkeme heyeti, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de katıldı. Bugün görülen karar duruşması öncesinde savcı, Rifat Günaydın'a tahrik indirimi uygulanarak ceza verilmesini talep etti. Avukat Hatice Temizkan ise yaptığı savunmada, Günaydın'ın pişmanlık duymadığını belirterek indirim yapılmamasını istedi. Mahkeme heyeti durşmaya verdiği kısa aranın ardından kararını açıklayarak Günaydın'a hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kararın açıklanmasının ardından adliye bahçesinde açıklama yapan Selime Günaydın'ın kardeşi Tural, "Kardeşimin geri gelmeyeceğini biliyorum. İçimde bir burukluk vardı. Acaba indirimden yararlanabilir mi diye. Mahkeme indirim yapmadı. Bu yüzden içim rahatladı. Ailem bu karara o kadar memnun oldu ki. Bizim canımız yandı, başka canların yanmasını istemiyoruz. Kadına şiddete bir nevi de olsa dur diyeceğini düşünüyorum." dedi.

Avukat Hatice Temizkan da, yanlış olan bir uygulamayı kırdıklarını belirterek şöyle konuştu: "Özgecan davasında da hiçbir şekilde haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı. Bu davada da savunmalarımız kabul edildi. En azından vicdanımız bir nebze de olsa rahatladı. Buruk bir sevinç duyuyoruz, böyle bir karara asla sevinilmez. En azından adalet yerini bulduğu için bir nebze olsun rahatladık. Sanık ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Biz bu kararın diğer davalara da emsal teşkil edilmesini ve bir daha asla kadın cinayetine hiçbir sanığın kolay kolay cesaret dahi edememesini istiyoruz."

Selime Günaydın davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Selime Günaydın davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Selime Günaydın davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim