• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Selendili üreticiye büyük destek

Selendili üreticiye büyük destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Selendi'de zeytin üreticisine...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Selendi'de zeytin üreticisine 10 bin 584 adet zeytin fidanı dağıtıldı.

Manisa'nın tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla üreticiye yönelik desteklerine hız veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendili 76 üreticiye 10 bin 584 adet zeytin fidanı dağıttı. Selendi'deki zeytin fidanı dağıtım törenine, Selendi Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığından Şube Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara, yetkililer ile üreticiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara, "Meyve yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız yüzde 75 hibe desteği ile 10584 adet zeytin fidanını 76 üreticimize dağıtıyor. Bu güne kadar 74 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidanını toprakla buluşturduk" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kırsal alanlarda yaşayan ve geçimini çiftçilik yaparak temin etmeye çalışan düşük gelir seviyesindeki ailelerin, ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve refah düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla projeler uyguladığını belirten Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara, "Yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının değerlendirilmesi ve sulu tarıma açılabilmesi için 2016 yılı içinde Selendi'de 9 adet hayvan içme suyu göleti yapılmıştır. Halen yapımı devam eden göletler de var. Örtü altı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında 100 üreticimize yüzde 75 hibe desteği ile 500 metrekarelik sera kurulması için çalışmalar da devam etmektedir. Şu ana kadar ilçemize ayrılan 38 adet seradan 30 adet seranın kurulumu tamamlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi Selendi ilçemize her anlamda desteklerini vermeye devam etmektedir" diye konuştu.

Amaçlarının tarımsal kalkınmayı sağlamak olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Tarımsal kalkınmaya desteklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda 17 ilçede başlattığımız fidan desteğini Selendi ilçemizde de gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, ürünlerinin bereketli olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Manisa tarımı canlansın Manisa kazansın. Selendili üreticilerimize ve hemşerilerime sevgi ve selamlarını sunuyorum" diye konuştu.

Selendili üreticiye büyük destek

Selendili üreticiye büyük destek

Selendili üreticiye büyük destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim