• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Selendi’de Toplum Liderleri İle Kan Bağışı Artacak

Selendi’de Toplum Liderleri İle Kan Bağışı Artacak
Türk Kızılayı Uşak Kan Merkezi tarafından Selendi Kaymakamlığı öncülüğünde toplum liderlerine kan bağışı bilgilendirme semineri düzenlendi.

Türk Kızılayı Uşak Kan Merkezi tarafından Selendi Kaymakamlığı öncülüğünde toplum liderlerine kan bağışı bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminer ile gönüllü kan bağışcılarının artırılması hedefleniyor.

Belediye Kültür salonunda gerçekleşen seminere İlçe Kaymakamı Hakan Güner, Emniyet Amiri Mehmet Aslan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Kadir Ateş, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, dernek yöneticileri, okul müdürleri ile davet edilen misafirler katıldı.

Uşak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak tarafından slayt gösterileri eşliğinde verilen seminerde şu bilgilere yer verildi:

"Uşak İlimizde ve Selendi'mizin kan ihtiyacının tamamını gönüllü, düzenli ve bilinçli karşılayabilmek, halkımızda kan bağışı konusunda bilinç ve farkındalık, yaratabilmek için tüm desteğine ihtiyacımız vardır. Bir insanda 3,5 litreden 7 litreye kadar kan bulunur. Biz kan bağışlarından 450 gram kadar kan alıyoruz. Damarda yarım litre kan eksildi. Beyin otomatikman onu tamamlatıyor."

Kan bağışında bulunulurken, içerisinde 42 adet sorunun bulunduğu formun doğru bir şekilde doldurulmasının önemini belirten Koçak, "Bu form içerisinde yer alan sorular nedeniyle bize bazen tepkiler geliyor. Fakat bu soruların düzgün bir şekilde doldurulması büyük önem arz ediyor. Bu formlar doldurulduktan ve kan alındıktan sonra güvenli bir kan için kanlar son teknoloji makinelerle birçok testten geçiyor. Selendili kan bağışcıları Kızılay Kan Merkezimizin tarafından kan alınmaya gelindiği zaman hemen kan vermeye koşuyor. Bu yeterli mi? Hayır, çünkü stok yapıyoruz daha fazla kana ihtiyacımız var. Bunu da sizlerin desteği ile artmasını bekliyoruz. Kan acil değil sürekli lazım. Onun için bizler gece gündüz demeden çalışıyoruz." dedi.

Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile tamamlandı.

Selendi’de Toplum Liderleri İle Kan Bağışı Artacak

Selendi’de Toplum Liderleri İle Kan Bağışı Artacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim