• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı
Selection Balıkesir Sergisi, Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Selection Balıkesir Sergisi, Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi'nde düzenlenen Selection Balıkesir Sergisi'nin açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi kurucusu işadamı Ahmet Şahin, müzeye ismi verilen Balıkesirli ressam ve Devlet Sanatçısı Devrim Erbil, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve sergide eserleri yer alan sanatçılar katıldı.

Sergide açılış konuşması yapan Prof. Dr. Devrim Erbil, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kendi adını taşıyan müzenin yeniden hayat bulduğunu dile getirerek, "Her şeyden önce müzenin yeniden bir nefes alışı, yeniden hayata ve sanat hayatına girmesi beni çok mutlu eden bir olay. Bu olayın gerçekleşmesinin en büyük amili de sayın ve sevgili Belediye Başkanımız Edip Uğur Beyefendi. Kendisi müzenin yenilenmesindeki çabaları kadar sanata olan sevgisini ve eğilimini de, bu 16 yılını dolduran müzenin yeniden doğuşu sağlamak ile gerçekleştirdi diyorum. Hatta öyle umut ediyorum ki bu müze bundan sonra Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi gibi çok daha büyük organizasyonlara kaynaklık edecektir, ev sahipliği edecektir. Onun için buraya katıldığı eserleri ile ekibi ile sanatçıları ile buraya gelip sergi açtığı için Ahmet Şahin Beyefendiye ve bu ev sahipliğini mükemmel bir şekilde gerçekleştiren değerli Başkanımız Edip Uğur Beyefendiye teşekkür ediyoruz. Burada Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan ve mezun olan, kentle ilişkilerini hiç kesmeyen bir sanatçı olarak bundan sonra da Balıkesir'in kültür hizmetlerinde Başkanımızın yanında olduğumu ve böyle değerli koleksiyonları bizlerle buluşturan Ahmet Şahin ve gelen sanatçılara teşekkür ediyorum" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Devrim Erbil'e teşekkür ederek, "Hocamız kendisi Balıkesir'de olmasa da, İstanbul'da olsa da dünyanın herhangi bir kentinde de olsa gönlü Balıkesir'dedir. Bir Balıkesir sevdalısı, aşığı bir sanatkar, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendi adını taşıyan müzede Portakal Çiçeği sergisi açıyoruz. Ahmet Şahin beye de teşekkür ediyoruz. Bu koleksiyonu burada teşhir ediyorlar. İnşallah Balıkesir'i bir sanat şehri, bir kültür şehri yapmak için siz çok değerli sanatçılar ile birlikte el ele verip, sanatı Balıkesir'imizde de yükseltip, yüceltmek istiyoruz. Balıkesir aynı zamanda bir kültür ve sanat şehri olsun istiyoruz. Tarımı, hayvancılığı, sanayisi, üniversitesi, eğitim kurumlarıyla olduğu gibi sanatta da Balıkesir'in öne çıkması, sesini duyurması bizim için önemli. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu müzeye tekrar bir bakım yaptık, başka birimler vardı onları boşalttık, şu anda Devrim Erbil Müzemiz tamamen hocamızın denetiminde, kontrolünde. Bizler de bu etkinlikleri yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açış kurdelesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Profesör Devrim Erbil, Vakıf Başkanı Ahmet Şahin ve CEO Hakan Körpi ile sanatçılar tarafından kesildi. Başkan Uğur, Devrim Erbil, Ahmet Şahin ve sergiye katılan diğer sanatçılara Balıkesir'in tarihi saat kulesinin maketinin işlendiği "Selection Balıkesir" plaketi verdi. Balıkesir Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'ndeki Selection Balıkesir Sergisi sanatseverler tarafından 9 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı

Selectıon Balıkesir Sergisi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim