• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

’Sele Üstünde 7 Bölge’ Samsun-batum Ayağı Başlıyor

’Sele Üstünde 7 Bölge’ Samsun-batum Ayağı Başlıyor
İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri "Sele Üstünde 7 Bölge" projesinin 3. ayağı olan Karadeniz Bölgesi'ni tamamlamak için Samsun'dan Batum'a...

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri "Sele Üstünde 7 Bölge" projesinin 3. ayağı olan Karadeniz Bölgesi'ni tamamlamak için Samsun'dan Batum'a pedal çevirecekler.

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu ve araç trafiğini azaltmada alternatif olabileceğini savunan İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri, Samsun'dan Batum'a kadar bisiklet ile yolculuk ederek vatandaşların dikkatini çekmek istiyor. Bisikletçiler yarın sabah erken saatlerinde Samsun'dan yola çıkacak.

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunun altını çizen İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Uğur Özdemir, "2013-2014 yılında başladığımız "Sele Üstünde 7 Bölge" projemizin Samsun-Batum arası 3. ayağındayız şu anda. Samsun ile Batum arasını bisikletle pedallayarak gezilip görülebilecek yerlerin sadece araçla değil, bisikletle de gezilebileceğini herkese göstermek amacıyla buradayız. Sloganımız "Arabadan in, bisiklete bin." Bu şekilde Karadeniz'in yaylalarına çıkarak oralarda doğayla bütünleşerek, kamp yaparak güzel günler geçirmeyi hedefliyoruz. Turumuz yaklaşık 2 hafta sürecek. Bu süre içerisinde doğayla bütünleşmeyi, doğa-insan ilişkisinin ne kadar güzel derecelere gelebileceğini herkese yansıtmayı hedefliyoruz. Daha önce 2014-2014 sezonunda Malatya-Çanakkale arasında bin 444 metre pedallayarak "Şehide saygı" bisiklet turu yapmıştık. Daha sonra Adana-Antalya arası "Sağlıklı yaşam için pedalla" sloganıyla 650 km pedal çevirmiştik. Toplamda 7 bölgeyi pedallayarak projemizi tamamlamak istiyoruz. Şu anda da 3. bölge olarak Karadeniz Turu'nu tamamlıyoruz" dedi.

Karadeniz'i görmenin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Mehmet Said Erol, "2 yıldır Türkiye'nin farklı bölgelerini pedallıyoruz. 3. olarak Karadeniz Bölgesi'ni seçtik. Samsun-Batum arasını bisikletle pedallayacağız. Bisikletin bir kültür, bir ulaşım aracı olduğunu insanlara göstermeyi amaçlıyoruz. Şehirlerde trafiği rahatlatmak adına bisikletin kullanılabileceğini insanlara göstermeye çalışacağız. Karadeniz Bölgesi için çok heyecanlıyız. Yarın sabah Samsun'da yolculuğa başlayacağız. Özellikle hava şartlarının bizi zorlayacağını düşünüyoruz. Sürekli yağmurlu hava ve yaylaların dik eğimlerinde zorlanacağımızı düşünüyorum. İnşallah Batum'a sağ salim varırız" diye konuştular.

Bisikletçiler, yaklaşık 2 hafta sürecek yolculukta vatandaşların dikkatini çekmeye çalışacak.

’Sele Üstünde 7 Bölge’ Samsun-batum Ayağı Başlıyor

’Sele Üstünde 7 Bölge’ Samsun-batum Ayağı Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim