• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Selde kabus dakikaları: Asker tanklarla kurtardı!

Selde kabus dakikaları: Asker tanklarla kurtardı!
Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde gece vardiyasına giden işçileri taşıyan minibüs, sağanak yağışın ardından meydana gelen selde mahsur kaldı.

Suların yükselmesiyle hareket edemeyen minibüsteki 8’i kadın 27 işçi, askeri zırhlı personel taşıcıyla kurtarıldı. Tekirdağ’da etkili olan sağanak yağış Saray İlçesi’nde sele neden oldu. Kapaklı girişindeki köprüde suların yükselmesi üzerine emniyet yetkilileri, Saray istikametine trafik akışını durdurdu. Bazı sürücüler ise gece 23.00 sıralarında Küçükyoncalı istikametinden Saray’a ulaşmaya çalıştı.

Köprüden geçmek isteyen ve gece vardiyasına giden 27 işçi taşıyan servis minibüsü, Küçükyoncalı köprüsünde suların yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Hareket etmeyen minibüs içerisindeki işçiler cep telefonuyla yakınlarından yardım istedi.

Köprüde kalan araç içerisinde mahsur kalan işçileri için önce itfaiye ekipleri geldi. Ancak yoğun sel suları nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken itfaiye ekipleri, mahsur kalanlara ulaşamadı. Tekirdağ AFAD’ın uzun süren çabaları da sonuç vermeyince Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun talimatıyla Saray Garnizon Komutanlığı’na bağlı birliklerden yardım istendi. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da telefonla askeri birlikten yardım istedi.

ZIRHLI ARAÇLA KURTARILDI

İtfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahale edemediği köprüye askeri birliğin zırhlı personel taşıyıcısı ile gidildi. Minibüs içerisinde mahsur kalan 8’i kadın 27 fabrika işçisi zırhlı araçla selin etkili olmadığı alana getirildi. Mahsur kalanlar, sevinçle yakınlarına sarıldı. Uzun süredir araçta mahsur kaldıklarını ve çok korktuklarını ifade işçiler Saray Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

VALİ DE SARAY’A GELDİ

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, gece saat 02.00’da beraberinde İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, Saray Kaymakamı Alp Arslan, Saray Garnizon Komutanı Kurmay Albay Nuri Taştekin, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Kayaoğlu ile olayın meydana geldiği Küçükyoncalı Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Vali Salihoğlu daha sonra beraberindekilerle sel felaketinden kurtarılarak Saray Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan işçileri ziyaret etti.

Mahsur kalanları kurtarmada görev alan ve tamamen ıslanan 3 astsubay 7 askerden oluşan kurtarma timini de hastanede ziyaret eden Vali Salihoğlu, askerlere gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekirdağ Valisi Salihoğlu, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıları, biz de cep telefonları ve basın aracılığıyla halkımızla paylaştık. Fakat tüm uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirleri almadıkları için, böylesine üzücü bir olay yaşandı. Bu olayda sevindirici olan şey ise yaşanan bu felaketi kimsenin burnu dahi kanamadan atlatmış olmamızdır. Tankla kurtarılması talimatı ben verdim. Çünkü bu tür felaketlerde asker, memur, vatandaş ayrımı yapılmaz. Biz tek bir kişinin burnunun dahi kanamasına seyirci kalamayız. Saray İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmurda dere yataklarında bulunan çok sayıda ev sular altında kaldı" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim