• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Selçuk’ta Uluslararası Yeni Bir Festival Başlıyor

Selçuk’ta Uluslararası Yeni Bir Festival Başlıyor
İzmir'in Selçuk ilçesinde, baharın gelişi amacıyla düzenlenecek ve uluslararası hale getirilecek Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali...

İzmir'in Selçuk ilçesinde, baharın gelişi amacıyla düzenlenecek ve uluslararası hale getirilecek Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Selçuk Belediyesi, ilçede baharın gelişi nedeniyle Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali düzenleme kararı aldı. Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalde, 12-23 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Altı gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festival, kortej yürüyüşü ile başlayacak. Planlanan farklı farklı etkinliklerde festivale ayrı bir renk katacak.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 1. Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Selçuk Efes Festivalinden sonra baharın müjdecisi olarak bilinen ve Selçuk'un simgesi haline gelmiş Leyleğin böyle bir festivalde tema olarak işlenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı, "Selçuklularla ilk kez bütünleşecek olan festivalimiz bir hafta boyunca dolu dolu geçecek. Çocuklara yönelik kültür, sanat, bilim, sergi ve çeşitli oyunların yer alacağı festivalimizin ilçemize renk getireceğine inanıyorum. Turizm değerleri ile ünlü ilçemiz bu gibi festivallerde daha çok yerini alacaktır. Devam eden Selçuk Efes Festivali, Deve Güreşleri Festivali ve Şeftali Festivalimizden sonra ilçemize yeni bir festival daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Doğa sevenler ile çocuklarımızın müthiş keyif alacağı bu festivalimizi de uluslararası boyuta taşıyoruz. Selçuk'un inanılmaz güzel iklimi ve doğası var. Bunlarında yeterli ölçüde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Kültüre ve sanata verdiğimiz önem bu tür festivallerle bütünleşecek ve ilçemizin değerlerini öne çıkaracak çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim