• BIST 9548.09
  • Altın 2491.141
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.583
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Selçuk’ta İbadethaneler Yenileniyor

Selçuk’ta İbadethaneler Yenileniyor
Selçuk ilçe merkezindeki bazı tarihi yapıların zarar görmemesi adına Selçuk Belediyesi'nce bir çalışma başlattıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı...

Selçuk ilçe merkezindeki bazı tarihi yapıların zarar görmemesi adına Selçuk Belediyesi'nce bir çalışma başlattıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Tarihi yerlerin bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra onlara zarar gelmesin diye de önlemler alıyoruz" dedi.

Selçuk ilçesindeki Kuğulu Park yanında bulunan ve uzun zamandır bakım ve onarım çalışması yapılması beklenen Karakolyanı Camii'nin alınan kurul izniyle iç kısım restorasyon çalışmalarını tamamlandı. Yapılan çalışmalarda ilk olarak cami içerisindeki çalışmalara öncelik verdiklerini anlatan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "İlgili kuruldan içerisinin yapımı ile ilgili izin aldıktan sonra çalışmalara başladık. Geçtiğimiz günlerde yoğun yağışlar sonrası içerisi ciddi anlamda su almıştı. Çürümüş olan rabıtalar yenilenerek döşeme işlemi fen işleri ekiplerimizce yapıldı. Ayrıca duvarlardaki çatlaklar onarılarak sıva düzeltimi yapıldı. Böylelikle caminin içerisindeki çalışmaları tamamlamış olduk. Karakol Yanı Camii'nin dışı ve bahçesi ile ilgili yapılacak düzenleme çalışmaları için ise kurul kararını bekliyoruz. Kararı alır almaz bu düzenlemeyi de yapacağız" dedi.

"TARİHİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Tarihi yerleri yenilemenin yanı sıra onlara zarar gelmemesi içinde bir dizi önlemler alındığını ifade eden Başkan Bakıcı, tarihi yerlerden biri olan Aydınoğlu Camii'ndeki çalışmalar ile ilgili de bilgiler verdi. Son günlerde yağan yağmurda cami önünde meydana gelen su birikmesini önlemek ve vatandaşın kolay geçişini sağlamak amacıyla cami önünde önlem aldıklarını belirten Başkan Bakıcı, şöyle devam etti:

"Aydınoğlu Camii etrafındaki yollardan gelen ve cami önünde biriken sular çevre duvarları ile birlikte camiye ve bahçesine zarar veriyordu. Burada yapılan çalışmalarla bahçeye koruyucu kapaklar kullanarak iki adet boru ilave edildi ve yağmur kanalına bağlandı. Böylece tarihi değerlerimizi koruma altına alarak var olan değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Selçuk’ta İbadethaneler Yenileniyor

Selçuk’ta İbadethaneler Yenileniyor

Selçuk’ta İbadethaneler Yenileniyor

Selçuk’ta İbadethaneler Yenileniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim