• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Selçuk’ta Belediyelerde Değişim Yönetimi Anlatıldı

Selçuk’ta Belediyelerde Değişim Yönetimi Anlatıldı
Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen...

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen "Belediyelerde Değişim Yönetimi: Altındağ Belediyesi Örneği" konulu konferansta, örnek olarak gösterilebilecek belediye teşkilat yapısı, bütçe disiplini, yatırımlar, hizmetler, kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, Turizm Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, belediyeciliğin insan hayatını kuşatan bir alan olduğunu ifade etti. Doğumdan ölüme kadar tüm yaşam alanını, kaliteli belediyecilik veya kalitesiz belediyeciliğin belirlediğinin aktaran Prof. Dr. Çukurçayır, "Türkiye'de bu konuda gerçekten örnek olan sayılı belediye başkanlarından Ankara Altındağ Belediye Başkanı örnek uygulamalarıyla Türkiye gündemine geliyor. Kendisini birkaç toplantıda izledim, gerçekten çok etkilendim. Sizlerle buluşmasının çok yararlı olacağını düşündüm. Kamu yönetimi öğrencileri olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak çok yararlı ve verimli bir toplantıda buluştuğumuza inanıyorum" diye konuştu.

"KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRMELİSİNİZ"

Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hayatın sadece üniversitede, sınıftaki derslerden ibaret olmadığını söyledi. Onun için sadece üniversite değil, üniversite dışında da bu tür programların kaçırılmaması gerektiğini aktaran Tiryaki, "Çünkü; yarın önemli görevler üstlenecek insanlarsınız siz. Bu cümleleri size pek çok insan söyler ama bunu inanarak söyleyen birisiyim. Yarın özel sektörde, kamuda, uluslar arası kuruluşlarda veya sivil toplum kuruluşlarının önemli temsilcileri olarak hayatta önemli görevler üstleneceksiniz. Ancak tek bir şartla; kendinizi iyi yetiştirdiğiniz takdirde. Yoksa öyle çok vahşi bir rekabetin içinde büyüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"1960'LARA KADAR KAMU HİZMETLERİ BELEDİYELER TARAFINDAN GÖRÜLÜYORDU"

Tiryaki, önümüzdeki süreçte bir çok hizmetin yerel idarelere devredileceğini dile getirdi. Yerel idarelerin, hizmetlerin devir işlemleri konusunda henüz hazır olmaması nedeniyle ertelenen bir konuya dönüştüğünü anlatan Tiryaki, "Oysa 1960'lara kadar Türkiye'de kamu hizmetleri belediyeler eliyle görülüyordu ya da il özel idareleri eliyle bu hizmetler karşılanıyordu. Ama ne olduysa oldu merkezi hükümet yani Ankara, tüm bu yetkileri tırpanladı. Tam rakamı bilmiyorum, yakın tarihe kadar 3 bin kadar belediye vardı. Şimdi bin 300'lere kadar kapatıldı. Bir açıldı, bir kapatıldı. Şimdi bir kısmı tekrar azalıyor. O dönemlerde belediyeler, Ankara'dan para gelirse o parayı dağıtabilen, maaş verebilen, bazen veremeyen bir kurum halindeydi" şeklinde konuştu.

Selçuk’ta Belediyelerde Değişim Yönetimi Anlatıldı

Selçuk’ta Belediyelerde Değişim Yönetimi Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim