• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Selçuk’ta Artık Uçak Bakımı İçinde Eğitim Verilecek

Selçuk’ta Artık Uçak Bakımı İçinde Eğitim Verilecek
İzmir'in Selçuk ilçesinde, Dünya'nın en önemli hava yolu şirketlerinden biri olan Boeing'in desteğiyle yapılan Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi...

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Dünya'nın en önemli hava yolu şirketlerinden biri olan Boeing'in desteğiyle yapılan Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürlüğü'ne bağlı Uçak Gövde Motor Atölyesi törenle açıldı. Açılan merkezde öğrenciler, uçak bakım eğitimi alarak sektörün önde gelen firmalarıyla çalışacak.

Selçuk ilçesinde, Dünya'nın sayılı hava yolu şirketleri arasında bulunan Boeing ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın desteklediği proje ile Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) bahçesine yapılan Uçak Bakım Atölyesi törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törene, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melih Ağzıbüyük, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, İZKA temsilcileri, oda başkanları, okul yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılan atölye ise, modern yapısıyla dikkat çekti. Teknik eleman sorununa çözüm olması beklenen atölyenin, dünyaca ünlü hava yolu şirketi Boeing'in de eleman sıkıntısına çözüm bulması bekleniyor.

SEKTÖRÜN TEMSİLCİLERİYLE TEMASA GEÇİLDİ

Törenin açılış konuşmasını yapan ve okulun mesleki ve teknik anlamda her geçen gün büyük bir ilerleme gösterdiğini kaydeden METEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı, "Okulumuzun stratejik planında çağa uygun, gelişen ihtiyaçlara uygun bir şekilde eğitim verilmesi için bir hedef belirledik. Dünyada gelişen havacılık sektöründeki teknisyen eksikliğini gidermek için uçak bakım alanı kurulması hedefimizdi. 2014 yılında İZKA tarafından okulların projelerinin desteklenmesi ile ilgili bir proje yarışması düzenlendi. Bizim hazırladığımız proje kabul edildi. Biz de ilçe kaymakamlığımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Ticaret Odası ile proje ortağı olduk" dedi.

İZKA tarafından projenin kabul edilmesiyle atölye binasına ihtiyaç kalındığını ifade eden Yeşilyağcı, "Bu kapsamda sektörün öncülerinden Boeing Şirketi'nin Türkiye'deki öncüleriyle temasa geçtik. Binamızın projesi hazır olduğu için firmadan olumlu yanıtlar aldık. Binamız kuruldu. Diğer ortaklarımızla birlikte bu projeyi hayata geçirdik" dedi.

"BİZİM UÇAKLARIMIZDA BU TEKNİSYENLERE EMANET"

METEM'e açılan atölyeye destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, "Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde küresel ekonominin büyümesine bağlı olarak hava yolu şirketleri de büyüyecek. Uçak sayısının artmasına bağlı olarak uçak onarım ve bakımı yapılması için uçak bakım teknisyenlerine ihtiyaç duyulacak. 2034 yılına kadar tüm dünyada yaklaşık 610 bin uçak bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacak" dedi.

Açılışı yapılan atölyeden bu yıl 130 öğrenci, önümüzdeki yıl ise 200 öğrenci hedeflediklerini kaydeden Işıl, "Bu okuldan yetişecek ilk uçak bakım teknisyenlerini görmek için biz de Boeing olarak sabırsızlanıyoruz. Çünkü bizim uçaklarımız da bu teknisyenlere emanet olacak" diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da, Boeing firmasının yaptığı bu katkının farklı açıdan önemli olduğunu kaydetti. Hava ulaşım sektörünün giderek geliştiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim kurumlarının da önemini vurguladı. Mesleki ve teknik eğitimde ara eleman yetiştirmenin ülkeler açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Ara elaman yetiştirmeyen ülkelerin gelişmesinin çok da mümkün olmadığını biliyoruz. Özellikle son dönemlerde meslek lisesi, memleket projesi ile biz meslek liselerini birincil konuma getirmenin yol ve yöntemlerini muhakkak bulmak zorundayız. "Selçuk'u eğitim üssü yapacağız" dedik. Eğitime, özellikle de mesleki ve teknik eğitime vereceğimiz her katkının bu bölgenin kalkınmasında önemli bir dinamizm sağlayacağını biliyorum. Dolayısıyla hep birlikte bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar atölyesinin açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Atölyeyi gezen protokol üyeleri, eğitim gören öğrencilerden bilgi aldı.

Selçuk’ta Artık Uçak Bakımı İçinde Eğitim Verilecek

Selçuk’ta Artık Uçak Bakımı İçinde Eğitim Verilecek

Selçuk’ta Artık Uçak Bakımı İçinde Eğitim Verilecek

Selçuk’ta Artık Uçak Bakımı İçinde Eğitim Verilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim