• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Selçuklu’da “Proje Protokolü” İmzalandı

Selçuklu’da “Proje Protokolü” İmzalandı
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirilecek olan 5 proje için protokol...

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirilecek olan 5 proje için protokol imza töreni düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek 5 proje için protokol imza töreni düzenledi. Selçuklu Belediyesi'nde düzenlenen protokol imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ahlak, Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği Dernek Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kültür ve Çevre Derneği Dernek Başkanı Hasan Ahat, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan ve Milli Türk Talebe Birliği Konya Talebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Işık katıldı.

Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla ile birçok proje yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Ama bu yıl bir değişiklik yaparak bunu kurumsal hale getirdik. Aralık ayı içerisinde tüm sivil toplum kuruluşlarına ve öğrenci topluluklarından proje talebinde bulunduk ve 107 proje belediyemize başvuruda bulundu. Oluşturduğumuz jüri ile birlikte bu projenin içerisinde 27 tanesi desteklenmeye uygun görüldü. Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL bir bedelle toplam 27 projeyi sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bu kamunun sivil toplumla yaptığı en önemli işlerden birisi oldu. Ayrıca bu iş bir kurumsal hale geldi. Avrupa Birliği standartlarında projeler yazıldı. İnşallah bu projelerin her yıl artarak devam etmesini diliyoruz. Bu yıl 2016'da yine Aralık ayı içerisinde tekrar proje çağrısına çıkacağız ve uygun olanları desteklemeye gayret edeceğiz. Bizim için sivil toplumla olmak, proje üretmek çok keyifli ve verimli" dedi.

"PROJE FİNANSMANINI SELÇUKLU BELEDİYESİ SAĞLIYOR"

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 5 projenin protokol imza töreni için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Altay, "Anadolu Stratejik Düşünce Akademisi'ni Milli Türk Talebe Birliği Konya Talebeler Derneği ile, Renklerin Uyumu Projesi'ni İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Selçuklu'da Gençler İyiliğe Öncü Oluyor Projesi'ni Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği ile, Tohumdan Fidana Projesi ve Sofrada Sıfır Atık Projesi'ni de Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği ile birlikte yürütüyoruz. Bununla ilgili finansmanlar belediyemiz tarafından sağlanıyor. Projenin organizasyonu ve yürütülmesi de ilgili sivil toplum kuruluşlarımız tarafından yapılacak. Bu konuda emeği geçen ve gayret sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Selçuklu Belediyesi'nin Konya'da sivil toplum kuruluşları ile birlikte Konya ve Türkiye'de örnek olacak önemli projelere imza attığını ifade eden Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği Dernek Başkanı Mahmut Sami Şahin, "Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum. 2012 yılında belediye yasasında yapılan bir değişik ile sivil toplum kuruluşlarının belediyelerle ortak projeler yapabilmesinin önü açılmıştı. Bugün bunun en güzel örneğini Selçuklu'da görüyoruz. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak belediyelerimizle bu tür ortak projeler yapmak la topluma çok daha iyi hizmet verilebileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ OLACAK"

Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği olarak (AKÇEV) ÇEKÜD Derneği ile birlikte Sofrada Sıfır Atık Projesi'ni uygulayacaklarını ifade eden Dernek Başkanı Hasan Ahat, "Günümüzde 5 milyon ekmeğin çöpe gittiği dünyamızda amacımız sosyal farkındalık projesi ile israfı önlemek. Bu konuda bize destek veren Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği olarak 6 yıldır 90 ülkeden Konya'ya gelen öğrencilerle ilgilendiklerini ifade eden İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, "Selçuklu Belediyemiz'in açmış olduğu proje ile şehrimize yeni gelen uluslararası öğrenci kardeşlerimizle yönelik bir uyum projesi gerçekleştireceğiz. Selçuklu Belediyemize açmış olduğu projeden ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SELÇUKLU YENİLİKÇİ VE ÖNCÜ BELEDİYE"

Gençlerimize böyle bir fırsat verdikleri için Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum diyen Milli Türk Talebe Birliği Konya Talebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Işık, "Selçuklu Belediyemiz hem yenilikçi hem de öncü bir belediye. Diğer belediyelerimize de örnek olduğunu düşünüyoruz. Böyle çalışmaların hayırlara vesile olacağını umuyoruz. Bizler de MTTB olarak Anadolu Stratejik Düşünce akademisi adlı bir düşünce kuruluşu çalışmasını başlattık. Bu yıl ikinci yılı olacak proje kapsamında yazarlar Meclisi adlı bir çalışmayla 150 gencimize yazarlık konusunda bir çalışma başlatacağız" dedi.

Konuşmaların ardından hayata geçirilecek projeler için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasında protokol imzalandı.

Selçuklu’da “Proje Protokolü” İmzalandı

Selçuklu’da “Proje Protokolü” İmzalandı

Selçuklu’da “Proje Protokolü” İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim