• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı
Selçuklu Kent Konseyi yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini belirlemek için toplandı.

Konya'da, Selçuklu Kent Konseyi 5. Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Selçuklu Kent Konseyi yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini belirlemek için toplandı. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurul seçimi ile konseyin yeni başkanı Abdullah Yayla oldu. Divan başkanı ve divan üyelerinin belirlenmesiyle başlayan kongrede, yeni yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. Kongrede çalışma gruplarının oluşturulması için yürütme kuruluna yetki verildi. Kent Konseyi Başkanlığı görevini Faruk Ulular'dan devralan yeni Başkan Abdullah Yayla, genel kurul üyelerine teşekkür etti. Yeni dönemde de başarılı çalışmalara imza atmak istediklerini söyleyen Yayla, hizmetlerinden dolayı önceki dönem Başkanı Faruk Ulular ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. Kongrede eski Başkan Faruk Ulular da bir selamlama konuşması yaparak genel kurula hitap etti.

KENT KONSEYİ KALKINMAYA KATKI SAĞLADI

Kent Konseyi üyelerine hitaben bir teşekkür konuşması yapan Kent Konseyi eski Başkanı Faruk Ulular yaptıkları çalışmalarla yerel yönetime halkın katılımını sağlamanın yanı sıra kalkınma ve kentleşmeye yönelik faaliyetlerde sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini ve yaptıkları çalışmalarda özellikle gençlerle hareket etmenin gururu içinde olduklarını ifade etti. Ulular, "Tek amacımız yarınlara manevi değerleri güçlü, ahlaklı ve farklılığının farkında olan ve bunu devam ettiren bireyler bırakabilmek. Bu noktada yaptığımız faaliyetlerin bizlerden sonra da devam edeceği muhakkak. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Selçuklu Kent Konseyi başkanlığı görevine seçilmesinden dolayı genel kurul üyelerine teşekkür eden Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla da, "Kent Konseyi katılımcı kent yönetimi, yerinden yönetim ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesine yönelik en önemli çalışmadır. Kent Konseyi bunu gerçekleştirecek en önemli organlardan biri ve katılımcı kent yönetimi ve yönetim anlayışının en önemli unsurudur. Çünkü merkezi yönetim, yerel yönetim, kamu kurum ve niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Kent Konseyi'nde yer almaktadır. Yönetimimiz Selçuklu Kent Konseyi'nde oluşturulacak meclis ve çalışma gruplarında herkes kendine yer bulmasını sağlayacak ve önerilebilecek projelerin uygulanma imkanı bulması için çalışacaktır. Kent Konseyi bünyesinde yapacağımız çalışmalar Selçuklu'nun geleceğine önemli katkı sağlayacaktır. Bugüne kadar Selçuklu Kent Konseyi Başkanlığı'nı yürüten Sayın Faruk Ulular ve yürütme kurulu ile meclis çalışma gruplarında görev alan tüm arkadaşlarıma katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kongrenin sonunda Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, eski Başkan Faruk Ulular'a hizmetlerinden dolayı hediye takdiminde bulundu. Genel kurul, yönetim kurulu üyelerinin fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim