• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Yapılan seçim sonucunda Gençlik Meclisi'nin yeni Başkanı Muharrem Karakuş oldu.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi yeni Başkan ve yürütme kurulu üyelerini belirlemek için toplandı. Gerçekleştirilen seçim sonucunda, Gençlik Meclisi'nin yeni Başkanı Muharrem Karakuş oldu. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurul'a Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla'nın yanı sıra Büyükşehir Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta'da katıldı. Kongrede yeni yürütme kurulu üyeleri de belirlendi.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi delegelerine hitap eden Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, Selçuklu Gençlik Meclisi'nin kent yönetiminde üstlendiği sorumluluğa dikkat çekti. Yayla, "Gençlerin kent yönetiminde karar alma mekanizmalarına katılmaları, gençlik ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol almaları, kentsel kimlik ve aidiyet bilincini geliştirmeleri, ilçede yaşayan gençlerin ihtiyaçlarına uygun projeleri hayata geçirmeleri, gençlik meclisimizin en önemli hedefi olmalıdır" dedi.

"GENÇLER TOPLUMA ÖNCÜLÜK EDECEK"

Gençlik Meclisi çalışmalarının bir bayrak yarışı olduğu ve bu bayrağı her zaman daha ileri noktalara taşıma gayretinde olunması gerektiğini ifade eden Yayla, "Gençler için yapacağımız çalışmalarda bu şuurla hareket etmeli ve azmi bırakmamalıyız. Yürüdüğümüz bu kutlu yolda gençlik topluma öncülük edecek, inancımızı, kültürümüzü ve değerlerimizi geleceğe taşıyacaktır. Türkiye'nin 51 ilinden daha büyük, TÜİK verilerine göre 15-29 yaş aralığında 170 bine yakın genç nüfusa sahip Selçuklu Medeniyeti'ne başkentlik yapmış kadim şehrimiz Selçuklu'da gençlere her zaman destek veren Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a bizlere sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta, kongreye katılan üyelere hitaben bir konuşma yaptı ve yeni yönetimi tebrik ederek, "Selçuklu Gençlik Meclisi nice projelere ve nice başarılı programlara imza atacağına inanıyor Selçuklu Gençlik Meclisi'nin yeni yönetimine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ İNSANLARA FAYDA SAĞLAMAK"

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlığı görevine seçilmesinden dolayı genel kurul üyelerine teşekkür eden Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muharrem Karakuş, "Konya kadim Selçuklu'nun kutlu başkenti ve Mevlana'ya, Şems'e yoldaşlık etmiş bizlere şanlı ve onurlu bir tarihi miras bırakmış kutlu şehir. Bizler Konya'nın ve Selçuklu'nun gençleri bu mirasa sahip çıkıp, bu mirasa yakışan bir şekilde çalışmak için bu yola çıktık. Bu kutlu yolda yükselen nesil sonsuza kadar çalışkan olmak zorundadır. Asımın nesli olmaya gayret eden bizler tarihimizden aldığımız güçle daha emin adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

Selçuklu Gençlik Meclisi olarak gerçekleştirecekleri etkinliklere, projelerle ve sohbetlerle olabildiğince çok insana dokunmak ve insanlara fayda sağlamak istediklerini ifade eden Karakuş, "Amacımız insanların hayatlarında fark yaratmak. Bizlerle fikir alışverişinde bulunup projeler yapmak isteyen tüm arkadaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır. Hep birlikte Selçuklu'yu daha güzel yarınlara taşıyalım" ifadelerini kullandı.

Genel kurul, Gençlik Meclisi üyelerinin fotoğraf çekimi ile son buldu.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim