• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Selçuklu Belediyesi’nden Eğitime Destek

Selçuklu Belediyesi’nden Eğitime Destek
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya'da ilk kez uygulanacak "Bilişsel Eğitim Programı" hayata geçiyor.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya'da ilk kez uygulanacak "Bilişsel Eğitim Programı" hayata geçiyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören Selçuklu Proje Destek Programı, meyvelerini vermeye başladı. Birbirinden farklı projelerle Selçuklu'nun yaşam kalitesini arttıracak program kapsamında, "Selçuklu Bilişsel Eğitim Programı" hayata geçiriliyor.

Dr. Bengü Türkoğlu koordinatörlüğünde yürütülecek Selçuklu Bilişsel Eğitim Programı ile ilkokul öğrencilerinin dil, sayı, şekil-uzay, akıl yürütme ve ayırt etme yeteneklerinde dolayısıyla zeka puanlarında (IQ), zeka oyunları vasıtasıyla gelişim sağlanması hedefleniyor. Bu amaçla pilot okul olarak belirlenen Cahit Zarifoğlu İlkokulunda oyun materyallerinin bulunduğu bağımsız zeka oyunları sınıfı oluşturuluyor. Ayrıca program koordinatörü Dr. Bengü Türkoğlu tarafından sınıf öğretmenlerine programa yönelik eğitim veriliyor, bu sayede öğrenciler kendi sınıf öğretmenlerinden eğitim alabilecekler.

Programın ilk aşamasında İlkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin bilgi düzeyleri ölçülecek, eğitim süresince çocuklara program dahilinde bireysel ya da gruplar halinde zeka oyunları çalışmaları uygulanacak ve eğitim sonunda çocukların bilgi düzeyleri tekrar ölçülerek programın çocuklara ne tür kazanımlar sağladığı tespit edilecek. Bu projeden elde edilen verilerin doğrultusunda, eğitim programının diğer okullarda da yaygınlaşması hedefleniyor.

Eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz birçok proje ile eğitime destek vermeye gayret gösteriyoruz. Pilot okul olarak Cahit Zarifoğlu İlkokulunda başlatılan Selçuklu Bilişsel Eğitim Programı da bu projelerden biri. Konya'da ilk olacak bu eğitim programı çocuklarımızın eğlenirken öğrenmesini sağlayacak. Bu oyunlarla yetişen çocukların analiz yapma, çözüm üretme yetenekleri daha da gelişecek. Selçuklu'da her yaştan hemşehrimiz için uygulamaya koyduğumuz projelerimiz ile Selçuklu'da yaşayanların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Selçuklu Belediyesi’nden Eğitime Destek

Selçuklu Belediyesi’nden Eğitime Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim