• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu Hizmete Açıldı

Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu Hizmete Açıldı
Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde tesis altyapısının zenginleşmesine katkı sağlayan Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu, 4'ü açık 2'si kapalı olmak üzere...

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde tesis altyapısının zenginleşmesine katkı sağlayan Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu, 4'ü açık 2'si kapalı olmak üzere toplam 6 tenis kortu ile hizmet veriyor.

Selçuklu Belediyesi ilçeye farklı branşlarda nitelikli tesisler kazandırmaya devam ediyor. Spor altyapısını güçlendirmek ve ilçe halkının spora ilgisini arttırmak amacıyla yapılan tesislere, Yazır Mahallesi'ne kazandırılan tenis kortu da eklendi. 9 bin 140 metrekare alan üzerine yapılan tesiste, 4'ü açık 2'si kapalı olmak üzere toplam 6 tenis kortu bulunuyor. Spora ilgi duyan her yaş grubundan vatandaşın faydalandığı tesis, ilçenin cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

İçinde tenis kortu ve kulübünün bulunduğu ve bu özelliği ile Konya'nın ilk tenis kortu unvanına sahip tesis, büyük bir titizlikle inşa edildi ve her türlü teknik donanıma sahip bulunuyor. Kış şartlarında bu spora ilgi duyanların faydalanabilmesi için, tesisin kapalı kortunda radyant ısıtma sistemi uygulandı ve bu amaçla dört adet radyant panel monte edildi. Ayrıca kapalı kortların yaz aylarında da kullanılabilmesi için raylı sistem kuruldu. Açık kortların çadırları da ultraviyole ışınlarını geçirmeyecek nitelikte yanmaz malzemeden yapıldı.

Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları'ndan 680 öğrencinin eğitim aldığı tenis kortundan kış döneminde 300 öğrenci faydalanıyor. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği tesis, haftanın 7 günü 08.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kort kiralama ücretinin 15 TL olduğu tesiste, tenis sporuna ilgi duyan vatandaşlara da profesyonel antrenörler eşliğinde eğitim veriliyor. Tek kişilik eğitim seanslarının yanı sıra en fazla 5 kişiden oluşan gruplara da eğitim veriliyor. Tesiste 4'ü yardımcı antrenör olmak üzere toplam 6 antrenör görev yapıyor.

Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu Hizmete Açıldı

Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu Hizmete Açıldı

Selçuklu Belediyesi Tenis Kortu Hizmete Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim