• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Selçuklu Belediye Başkanı Altay Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Selçuklu Belediye Başkanı Altay Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu Sanayi esnafı ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu Sanayi esnafı ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayisine kazandırılan Ali Okutan Sosyal Tesisi'nde gerçekleşen, çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlamaya yönelik projelerinin ele alındığı programa esnaf ve çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. Programa AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri, Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, Elmas Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Selek katıldı. Program Abdüsselam Fırat Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"ALİ OKUTAN HOCAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ"

Konuşmasına geçtiğimiz yıl görevi başında hayatını kaybeden ve Sanayi Sosyal Tesisi'ne ismi verilen Selçuklu Müftüsü Ali Okutan'a rahmet dileyerek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Ali Okutan bey bizim ilçe müftümüzdü ve görevi başında vefat etti. Kendisi hayır hasenat, öğrenci faaliyetleri ve Kuran Kursu hizmetleri ile özel olarak ilgileniyordu. Burada isminin yaşaması bizim için hakikaten önemli. Rabbim rahmet eylesin, ruhu şad olsun. İnşallah bizler de onun gibi arkasından hayırla konuşulan insanlardan oluruz" dedi.

Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi'nin doğuş hikayesini anlatan Başkan Altay, "Bu yola 2 yıl önce bir davet ile çıktık. Eski Sanayi Camisi'nin yanındaki alanda gençlerin Kur'an-ı Kerim eğitimi ile ilgili bir programa davet edilmiştik. O saatte o kadar kalabalığı bir arada görmek bizleri çok memnun etmişti. Hocalarımızın üstün gayreti ile orada bir faaliyet başlamıştı. Sonra acaba bizim de bu işe bir katkımız olabilir mi düşüncesi ile böyle bir yola çıktık ve bugün içinde bulunduğumuz bu güzel bina ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

"ÇALIŞANLARIMIZIN SOSYAL HAYATINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Amaçlarının gençlerle birlikte hareket etmek olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Derslikleri, yemekhanesi, mescidi ve spor salonu ile güzel bir tesis oldu. Burada Elmas Kuran Kursu ile birlikte farklı çalışmalar yapacağız. Onlar bu işin Kur'an ve fıkıh kısmını üstlendiler. Gençlerimize ve sizlere bu konuda yardımcı olacaklar. İşin diğer kısmını da Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz ve Kent Konseyi üslendi. Kent Konseyimiz burada bir çalışan gençlik birimi oluşturdu. Amacımız özellikle sanayide çalışan gençlerimizin mekansal sorunlarını halletmek ve ayrıca hem onları sosyal hayata kazandırmak, hem de diğer bilgilerini takviye edebilmek. Burası sizin mekanınız. Her daim kapısının açık olduğu ve içine rahatlıkla girebileceğiniz bir alan. İnşallah iyi işler çıkar ve gençlerimizin ufkunda yeni bir vizyon ortaya koyarız. Gelecekte iyi bir nesle sahip olabilmek için buna hepimizin ihtiyacı var" dedi.

"SOSYAL TESİS ÖRNEK OLDU"

"Hayat boşluk kabul etmiyor, gençlik de hiçbir şekilde boşluk kabul etmez" diyen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer de, "Gençlere yönelik birçok çalışma yapılıyor ama bu çalışmalar daha çok okuyan ve üniversite gençliğine yönelik oluyor. Sanayi Sosyal Tesisimiz ise Selçuklu Belediye Başkanımızın önayak olduğu ve çalışan kardeşlerimize bir sosyal alan oluşturmak amacıyla düşünülmüş örnek bir proje. Burası çok iyi hizmetlerin verilebileceği imkanlara sahip fiziki bir mekan ama bu fiziki mekanın maksadının hasıl olması için sizlerin de desteğine ihtiyaç var" dedi.

Konuşmasına Türkiye'de ilk olacak sanayi sosyal tesisini ilçeye kazandıran Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederek başlayan Elmas Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Selek ise, "Bizler de bu tesiste Çarşamba ve Cuma günleri 11 kişiden oluşan arkadaşımız ile Kur'an-ı Kerim ve dini hususlarda çalışan kardeşlerimize ücretsiz olarak dersler vereceğiz" dedi.

Sanatkar ve genç çalışanlara yönelik olarak kazandırılan sosyal tesisin mutluluğu yaşadıklarını ifade eden Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok da, "Kısa süre önce temeli atılan tesisi yine çok kısa sürede tamamlayan Selçuklu Belediyemize teşekkür ediyorum. Bizler de sanayi esnafları olarak bu tesiste yapılacak güzel çalışmalara tam destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla sosyal tesiste yapılması planlanan etkinliklere yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Altay Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Selçuklu Belediye Başkanı Altay Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim