• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Selçuk Üniversitesi’nde yeni Rektör Prof. Dr. Şahin görevi devraldı

Selçuk Üniversitesi’nde yeni Rektör Prof. Dr. Şahin görevi devraldı
Selçuk Üniversitesi (SÜ)'nin yeri Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, görevini Rektör Prof.

Selçuk Üniversitesi (SÜ)'nin yeri Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, görevini Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'den teslim aldı.

Devir teslim töreninde konuşan yeni Rektör Prof. Dr. Şahin, "Üniversitemizi, daha başarılı yerlere taşımak için Konyamıza, halkımıza ve ülkemize hizmet edebilmesini sağlamak için elimizden geleni sarf edeceğiz." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde, Prof. Dr. Hakkı Gökbel, görevi yeni Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin'e teslim etti. Görevini devrederken konuşma yapan Prof. Dr. Gökbel, güzel bir devir teslim töreni gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Yapılmış olan seçimin sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üniversitemize değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. Mustafa Şahin rektör olarak atandılar. Bu sisteme göre yapılan Selçuk Üniversitesi'nin 7'nci seçimiydi. Şunun altını çizmek istiyorum, 7 seçimin 7'sinde de seçimden birincilikle çıkan hocamız atandı, istisnası olmadı. Bu gerek öğretim üyelerimizin tercihinin isabetli olması açısından, gerekse YÖK'ün ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin tercihine destek olması, onaylaması bakımından son derece önemlidir."

Görevi devralan Rektör Mustafa Şahin, "Bu süreçte bizlere destek veren hocalarımıza, Konya halkımıza, yerel bürokrasiye, yerel siyasetçiye, Başbakanımıza, YÖK Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Bu bir süreçti. Selçuk Üniversitesi'nden seçim sonuçlarında hep birinci çıkan rektör adayı atandı. Hocalarımızın sevdikleri ve hocalarımızın sevdiklerine yukarının verdiği değerin bir göstergesi olarak bunu okumak lazım." dedi.

Yeni Rektör Prof. Dr. Şahin, 4 yıldır yönetiminin içinde olduğuna değinerek şunları söyledi: "Üniversitemizin kapasitesini, potansiyelini, sorunlarını biliyoruz. Çok fasıla bırakmadan yolumuza devam edeceğiz. Devlette devamlılık esastır. Kaldığımız yerden üniversitemizi daha başarılı yerlere taşımak için Konyamıza, halkımıza ve ülkemize hizmet edebilmesini sağlamak için elimizden geleni sarf edeceğiz. Burada şunu da ifade etmek isterim ki bu süreç içerisinde bir rektör hiçbir şey yapamaz. Bunu beraberce yapacağız. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Paylaşmacı olacağız, katılımcı olacağız. Sayın Başbakanımızın selamları var. Bizleri tebrik ettiler ve sürecin başından beri hep şunu söyledi "Birleştirici olun, kucaklayıcı olun, birlikte çalışın ve üniversitemizi çok iyi yerlere taşıyın" ifadesini kullanmıştır. Bizleri son derece mutlu etmiştir. Bundan sonra da hep beraber bu yolda yürüyeceğimizi ifade etmek isterim."

Devir teslim törenine çok sayıda öğretim üyesi de katılarak yeni Rektör Şahin'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Selçuk Üniversitesi’nde yeni Rektör Prof. Dr. Şahin görevi devraldı

Selçuk Üniversitesi’nde yeni Rektör Prof. Dr. Şahin görevi devraldı

Selçuk Üniversitesi’nde yeni Rektör Prof. Dr. Şahin görevi devraldı

Selçuk Üniversitesi’nde yeni Rektör Prof. Dr. Şahin görevi devraldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim