• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Selçuk kent belleği Antalya'da

Bu yıl 21.si düzenlenen YAPEX Fuarı'nda göz alıcı bir stant ile yer alan Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği yerli ve yabancı katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Bu yıl 21.si düzenlenen YAPEX Fuarı'nda göz alıcı bir stant ile yer alan Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği yerli ve yabancı katılımcıların büyük beğenisini topladı. Fuarın açılışında düzenlenen Kent Müzeleri ve Arşivleri Panelinde konuşan Başkan Ülgür, tütün deposundan Kent Belleği'ne dönüşümün öyküsünü ve Kent Belleği'nin Selçuk kültürüne katkısını anlattı.
 
Antalya'da bu yıl 21'incisi düzenlenen YAPEX Yapı, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Anfaş Expo Center'daki fuarın açılışına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Metin Sözen ile aralarında Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'ün de olduğu çok sayıda, il, ilçe ve belde belediye başkanı ile sektör temsilcileri katıldı. Fuar açılışında konuşan Tarihi Kentler Birliği Başkanı Metin Sözen kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinin önemini vurguladı.
 
Fuarın ilk gününde Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı tarafından düzenlenen Kent Müzeleri ve Arşivleri Panelinde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, tütün deposundan Kent Belleği'ne dönüşümün öyküsünü anlattı. Başkan Ülgür konuşmasında ayrıca Kent Belleği'nin Selçuk kültürüne, Selçuk kültürünün de Kent Belleği'ne katkılarından bahsetti. Başkan Ülgür, "Selçuk Efes 8500 yıllık Doğu Romaya başkentlik yapmış çok önemli kültürlerin yaşadığı bir kent. Osmanlı döneminde ter edilen bu kent Cumhuriyet döneminde tekrar yerleşime açılan. Daha çok genç 1957 de belediyesi kurulmuş bir kent Selçuk. Bu iş öyle bir deniz ki boğulabilirsiniz. Hangi alanlarda çalışmanız gerektiği ile ilgili planlar yapmak lazım. Bizde bu yüzden bu önemli kentin belleği olması gerektiğin düşündük ve akademisyenlerle toplantılar yapalım dedik. Yıllarca sözlü tarih çalışmaları yürüttük. Biz bu bellekte tozlu eşyaların yer alamsındansa bizi anlatacak, kendimizi belgeleyecek yaşanmışlıkları paylaşmak istedik. Kente göç edenlerin Cumhuriyet ile, mübadele ile kente gelenlerin hikayelerini anlattık. Beş bine yakın b elgemiz var. Belleğimiz de ilk olarak Selçuk'un kronolojisini ve daha sonra da göç konularını anlattık. Bu bellek ile Selçuk tekrar hayat buldu. Buradaki konuklarımızı sergimize bekliyoruz" diye konuştu.
 
Bu yıl ilk kez Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma teması ile düzenlenen YAPEX Fuarının temasına çok uygun olduğu için fuara davet edilen Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği fuarın en ilgi çekici stantlarından biri oldu. Yerli ve yabancı katılımcıların büyük beğeni ile gezdiği stantta Kent Belleği personeli de ziyaretçilere bilgi veriyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim