• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Selçuk Belediyesi’ne Berlin Fuarında Büyük İlgi

Selçuk Belediyesi’ne Berlin Fuarında Büyük İlgi
Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na (ITB) katılan Selçuk Belediyesi hem ziyaretçilerden hem de yatırımcılardan...

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na (ITB) katılan Selçuk Belediyesi hem ziyaretçilerden hem de yatırımcılardan büyük ilgi gördü.

Dünyanın en büyük turizm fuarı ve turizm sektörünün buluşma noktası olarak bilinen ve bu yıl 50'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB), Almanya'nın başkenti Berlin kapılarını ziyaretçilerine açtı. 187 farklı ülkede 10 bini aşkın katılımcının stant kurduğu fuarda Türkiye'yi de 127 firmanın temsil ediyor. Fuara katılan İzmir Selçuk Belediyesi hem tanıtımını yapıyor hem de yatırım imkanları için çeşitli görüşmelerde bulunuyor. İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) organizesiyle birlikte fuara katılan Selçuk Belediyesi ziyaretçilerden de büyük ilgi gördü.

Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Türkiye için turizmin önemli olduğunu kaydederek, "Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin fuarında yer almamız da buna verdiğimiz önemi gösteriyor. İlçemiz önemli olduğu kadar Selçuk ülkemiz için de önemli kent. Hem bu fuar vesilesi ile hem turizmden paydaşların azami derece yararlanması ve katkı koyması için burada iyi bir derecede tanıtımını gerçekleştirme düşüncesindeyiz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, burada da gerekli tanıtım ve görüşmelerle ilçemizi ve ülkemizi iyi bir şekilde tanıtacağız" dedi.

İlginin iyi olduğunu kaydeden Karakurt, "Aynı zamanda Bakanlığımızın stantları çok iyi. Arkadaşlarımız çok iyi hazırlanmışlar bizler de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ben turizmde son zamanlarda yaşadığımız dezavantajı olumlu sürece çevireceğine inanıyorum. Bakanlığın bize desteği üst noktada biz de onu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Unesco'ya girmiş bir Selçuk için bu fuarda olmak olmazsa olmazlardan bir tanesiydi. Kültür turizmi açısından bize çok katkısı olacak" diyen Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bakanlığımız, Selçuklu Belediyesine kendi standında bize yer verdi. Aynı zamanda İzmir Kalkınma Ajansı'nda da stant oluşturduk. Şuan fuarda Selçuk ilçesini iki stantta tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Dünya profesyonellerini, turizm profesyonellerini Selçuk'a bekliyoruz. Bu noktada turizm sektöründeki hem ziyaretçilerimizi hem turistlerimizi hem de yatırımcıları Selçuk'ta ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtiyoruz. Burada olmamız bunun gerekçesi. Buradaki turizm fuarı günleri boyunca da bu konuya önem verip onun üzerinde yoğunlaşıyoruz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim