• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı
İlk kez bu yıl düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden gelen ressam ve akademisyenlere ev sahipliği yapan Selçuk'ta, 1. Uluslararası Leylek ve Doğal...

İlk kez bu yıl düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden gelen ressam ve akademisyenlere ev sahipliği yapan Selçuk'ta, 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivalinin son günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla birleşti. Video Art Sanatçısı Tahir Ün'ün İstasyon meydanındaki boş duvarda projeksiyon yansıtmalı ışık ve film gösterisi ile final yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklara adanan bu festivalin sona ermesinin ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; "Temennimiz bu etkinliklerin ilçemize fayda getirmesi. Bu katkıyı bize verdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

12 ülkeden 60 sanatçı Selçuk'ta

Kültür, sanat ve doğayı içine alarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını altı gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle kutlayan Selçuk Belediyesi, bu etkinliklere katılan tüm çocukları katılım belgesi ve madalya ile ödüllendirdi. Ödül töreninin ardından Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneğinin katkıları ile festivale katılan 12 ülkeden 60 kişilik akademisyen ve ressamın hazırladığı "Leylek ve Göç Kuşları" sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılış kurdelesini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, konuk sanatçılarla birlikte kesti.

Çocuk korosundan birbirinden güzel şarkılar

18 Nisan günü görkemli bir kortej yürüyüşü ile başlayan ve bir hafta boyunca müzik, dans, halk oyunları, resim, tiyatro, konser, satranç, spor ve sokak oyunları ile dolu dolu geçen 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivalinin son günü yine oldukça hareketli ve renkli geçti. Festivalin son günü Selçuk İstasyon Meydanı tarihi su kemerleri altında Galina Gül yönetimindeki Çağlayan Sesler Çocuk Korosunun birbirinden güzel şarkı ve türküleri ile başladı. Çocuklar, "Ağaçkakan Kukla" Tiyatrosunun gezici kuklalarına festivalin açılış gününde olduğu gibi son gününde de büyük ilgi gösterdi. Çocuklar ayrıca yine İstasyon meydanında kurulan şişme balon ve palyaçolar ile buluştu. Palyaçolar çocukları hem eğlendirdi, hem de onların yüzlerini renkli figürlere boyadı.

Doya doya resim yaptılar

Yerel sanatçıların da yer aldığı çocuklara armağan edilen festival kapsamında ayrıca ilçedeki tüm okullardan grup halinde gelen öğrencilerin altı gün boyunca Ayasuluk Kafe'de yaptıkları Leylek temalı resimler sergilendi. Sergiyi konuk akademisyenler ve resim sanatçıları ile birlikte gezen Bakıcı, farklı ülkelerden birçok sanatçıyı Selçuk'ta ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek; festivale katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Özellikle konuk akademisyenler ve resim sanatçıları tarafından yoğun ilgi gören sergide, tüm öğrencilere katılım belgesi ve madalya verildi.

Kent belleğinde "Leylek ve Göç Kuşları" sergisi

Selçuk Efes Kent Belleği, Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneğinin katkıları ile 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivaline katılan Akademisyenler ve Resim sanatçılarının "Leylek ve Göç Kuşları" resim Sergisine ev sahipliği yaptı. Serginin açılışına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Emekli Hava Kurmay Albay Yrd. Doç. Dr. İsmail Birer, Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği Başkanı Emel Atalay, konuk sanatçılar ve çok sayıda Selçuk halkı katıldı.

Emek veren herkese teşekkürler

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivalinde birçok etkinliği çocuklar ve sanatseverlerle paylaştıklarını belirten Başkan Bakıcı; "Etkinliğimizin son günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk geldi. Dolayısıyla bu etkinliğimizi çocuklarımıza armağan ettik. Bu etkinlik kapsamında Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi açıldı. İstasyon meydanında pek çok etkinlik yapıldı. Türkiye'nin ilk ve tek Matematik Müzesi, Bilim İstasyonları akıl oyunları ile yetişkin ve çocukların ilgi odağı oldu" dedi.

Etkinliğin özelliklerinden birinin de kitle ile birlikte yapılmasına dikkat çeken Başkan Bakıcı; şunları söyledi: "Selçuk'taki tüm çocukların bu etkinlikten fayda sağladığını düşünüyorum. Bugün festivalimizin uluslararası yanı bu sergi ile ortaya çıktı. Temennimiz bu etkinliklerin ilçemize fayda oluşturması. Bu katkıyı bize verdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

29 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak olan serginin açılışının ardından organizasyonluğunu ve seçiciliğini Video Art Sanat ve Sanatçısı Tahir Ün'ün yaptığı, Selçuk Belediyesi ve Kuşadası Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneğinin desteği ile İstasyon meydanındaki boş duvarda Projeksiyon yansıtmalı ışık ve film gösterisi ile 1. Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali sona erdi.

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı

Selçuk Belediyesi, Uluslararası Sanatçıları Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim