• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “İşçileri İşten Çıkarmak Önceliğimiz Olmadı”

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “İşçileri İşten Çıkarmak Önceliğimiz Olmadı”
İZMİR (İHA) – Mali anlamda bazı sıkıntılarının olduğunu açıklayan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Şu anda ödemelerde sıkıntımız...

İZMİR (İHA) – Mali anlamda bazı sıkıntılarının olduğunu açıklayan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Şu anda ödemelerde sıkıntımız var, doğrudur. Bunun için meclisten borçlanma yetkisi istedik" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, basın toplantısı düzenleyerek ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi. 2014 yılında göreve geldiklerinde Selçuk Belediyesi'nin 16 milyon TL borcu olduğunu ve bu rakamın sonraki aşamada 22 milyon 300 bin TL'ye ulaştığını hatırlatan Başkan Bakıcı, "Şu an 31–32 milyon civarında bir borcumuz var. Biz göreve geldiğimizde seçimlerden kısa bir süre önce 256 kişinin işe alınmış olduğunu gördük. Selçuk'un en önemli sorunu işsizlik, insanlar yazın çalışıyor, kışın çalışamıyor. Dolayısıyla istihdam sorunu Selçuk'ta birinci derecede önem arz ediyor. Bu nedenle kimseyi işten çıkarmadım ve çıkarmayı da düşünmedim" dedi.

Selçuk'taki istihdam sorunu olduğundan da bahseden Bakıcı, "Önümüzde iki yol var. Bu arkadaşların yükünü sırtlanacağız. O zaman da kendi bütçemizden yapacağımız yatırımlar etkilenecek" diye konuştu. İl müdürlüklerinden, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ve merkezi hükümetten istifade ederek Selçuk'a yatırım getirileceğini belirten Başkan Bakıcı, "Bu bir stratejiydi. Ya da en az 150 kişiyi çıkartıp yatırımlara kendi bütçemizden devam edeceğiz. Biz tercihimizi hiçbir arkadaşımızın ekmeğiyle oynamaktan yana kullanmadık" dedi.

İŞKUR işbirliği ile yapılan istihdam konusuna da değinen Bakıcı, "Çevre temizliği çok önemli. İŞKUR'dan 80 kişiyi süreli olarak işe alırken bunu ve işsizliği düşünerek yaptık. 80 haneye ve ilçemize katkı olacağını düşündük. Bu alınan işçilerin bizden hiçbir götürüsü yok. Maaşlarını da, sigortasını da hükümetimiz ödüyor" şeklinde konuştu.

Selçuk Belediyesi olarak şu anda ödemelerde sıkıntıların olduğunu kaydeden Bakıcı, "Ödemelerde sıkıntılarımız olduğu doğrudur. Bunun için meclisten borçlanma yetkisi istedik. İnsanların elinden ekmeğini almak kolay bir şey değil. 2 milyon 460 bin TL personel giderimiz var. 28 milyon TL bütçeden personel giderleri oluyor. Durum böyle olunca bütçeden yatırım için daha az para ayırıyorsunuz. Hizmet açığının telafisi ise Valilik'ten, Hükümet'ten, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, İl müdürlüklerinden ek hizmet almaktır. Temenni ediyorum ki bu sonucu elde edecek imkanı oluştururuz" diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “İşçileri İşten Çıkarmak Önceliğimiz Olmadı”

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “İşçileri İşten Çıkarmak Önceliğimiz Olmadı”

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “İşçileri İşten Çıkarmak Önceliğimiz Olmadı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim