• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a: Rahat durmuyor

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a: Rahat durmuyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili'de yaptığı değerlendirmelere tepki gösterdi. Demirtaş; ''Cesaretiniz varsa milletvekillerinin ve Cumhurbaşkanının dokunulmazlığını kaldıralım'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş partisinin TBMM Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili'de yaptığı değerlendirmeleri hatırlatan Demirtaş, "Parlamentonun işlemeyen bir kuruma dönüştüğünü"

ERDOĞAN ŞİLİ'DE DE RAHAT DURMUYOR

"Şili'ye gitmiş oradan rahat durmuyor burayı yönetmeye çalışıyor. Parlamentoyu, Bakanlar Kurulunu yük olarak görüyor. Şili'den 'Bunların dokunulmazlıkları niye kalkmadı' diyor. Biz de 'sen dahil kaldıralım' diyoruz. Dokunulmazlık sizdedir.


ÇOK CESARETLİYSENİZ DOKUNULMAZLIĞINIZI KALDIRALIM

Şu anda milletvekillerimiz sokakta gazla uğraşıyor. Çok cesaretliyseniz milletvekillerinin ve Cumhurbaşkanının dokunulmazlığını kaldıralım. Ama bir şartımız var. Adalet ve eşitlik istiyoruz. Çıkalım televizyonlara Başbakan, Cumhurbaşkanı fikirlerimizi beraber tartışalım.


KIYAMETİ KOPARIYORLAR

Neymiş bu başkanlık bilelim. Şu ana kadar bilmiyoruz. Yaptıklarına bakıyoruz ki diktatörlük rejimidir. Biz özerkliği anlatıyoruz. Yasal sınırlarını belirtiyoruz. Bizim ortaya koyduğumuz her öneriye saldırı düzenleniyor. Kürdistan dedik diye parlamentonun tavrına bakın. Kıyamet koparıyorlar."


TARİHİMİZE EN UYGUN ÖNERİYİ BİZ YAPTIK

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde "Kürdistan" kelimesine yönelik yaptığı konuşmaları dinleterek, "O günden bu güne kadar tarih değişti mi? Ne oldu bu iki yıl içinde. Öz yönetim, özerklik dediğimizde demek ki tarihimize en uygun öneriyi biz yapmış oluyoruz.


BİZİM TARİHİMİZDE BAŞKANLIK YOK

Bizim tarihimizde başkanlık yok. Osmanlı'da eyalet sistemi, özerklik, federasyon sistemi var. Bize konuşmak yasak ama başkanlığı konuşmak serbest. Dokunulmazlığımızı kaldırın beraber tartışalım " diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim