• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Sektörler bankalarla çözümde anlaştı, krize çare önerileri hükümete sunulacak

Sektörler bankalarla çözümde anlaştı, krize çare önerileri hükümete sunulacak
Rusya ile yaşanan kriz, yakın coğrafyadaki sıcak gelişmeler, küresel ekonomideki olumsuzluklarla turizm ve tarım başta olmak üzere sıkıntıya giren değişik...

Rusya ile yaşanan kriz, yakın coğrafyadaki sıcak gelişmeler, küresel ekonomideki olumsuzluklarla turizm ve tarım başta olmak üzere sıkıntıya giren değişik sektörler bankalarla ortak yol haritasında fikir birliğine vardı. Bankaların genel müdürleriyle yapılan ve 2 saatin üzerinde süren toplantının ardından yapılan açıklamada, sektörlerin görüş ve önerilerinin yanı sıra bankaların da beklentilerinin konuşulduğu ifade edildi. Açıklamada, "Hükümete ve ilgili kurumlara sunulacak ortak konular belirlendi." denildi.

Küresel ekonomide ve Türkiye'nin yakın coğrafyasında meydana gelen gelişmelerin farklı sektörlere etkilerini ele almak için Türkiye Bankalar Birliği yönetiminin turizm, tarım, ihracat başta olmak üzere Antalya'daki farklı sektörlerden işadamlarıyla yaptığı değerlendirme toplantısı sonra erdi. Birliği temsilen 11 banka genel müdürü ya da genel müdür yardımcısının katıldığı toplantıya Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Antalya Ticaret Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı sonunda TÜROFED AKTOB Başkanları banka yöneticileriyle birlikte bilgilendirme yaptı.

Toplantıda, ülke menfaatleri gözetilerek mevcut durumun en iyi şekilde yönetilmesi amacıyla, ilgili sektör temsilcileri kısa ve uzun döneme ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Görüş ve önerilerin yanı sıra bankacılık sektöründen beklentilerin de konuşulduğu toplantıda, hükümete ve ilgili kurumlara sunulacak ortak konular belirlendi. Bankalar ve müşterilerinin, ticari gelenekler, mevcut düzenlemeler, uzun dönem ilişkiler, iyi niyet kuralları çerçevesinde yapıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşım içinde birlikte hareket etmesi fikrinde birleşildi.

AYDIN: HEP BİRLİKTE GENEL BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, sektölerin ve bankaların birlikte oluşturduğu değerleri, yine birlikte koruma gayreti içinde olduğunu ifade etti. Bugünkü toplantıda amaçladıkları sonuçlar zaman içinde ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Aydın, "Salt bir sektörü veya iki sektörü konuşmak doğru değil. Yan sektörler var. Antalya'nın bir bütünü var. Hep birlikte genel bir değerlendirme yaptık. Somut olarak "Şöyle şöyle karar aldık" diye bir şey söylemeyeceğiz size ama bu bir hasbi haldi. Sorunlar irdelendi, tartışıldı. Salt bugünün konusu da değil. Bildiğiniz konu da değil. Biliyorsunuz küresel ekonomideki gelişmeler de önemli. Bütün dünyada büyümeyle ilgili sıkıntılar var. Ekonomiler büyümediği zaman onların doğurduğu sonuçları hep birlikte yaşıyoruz. Salt Antalya'ya yönelik bir problem olarak da bakmamak lazım. Çok geniş, daha genel, güzel bir çalışma oldu. Bankalar Birliği, Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunan sektör, gerek otoriteyle gerek ekonominin diğer oyuncularıyla da görüşerek bu konuda hep birlikte olduğumuz bir yolculuğu, daha güzel şekilde devam ettirmek için elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz." diye konuştu.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da şunları kaydetti: "Turizm ve diğer sektörler olarak bugünlere birlikte geldik. Bundan sonra da yolumuza birlikte devam edeceğiz. Sektörümüzün bugününü ve yarınını konuştuk. Bir takım prensip kararları almaya çalışıyoruz. Geleceği en iyi yönetme adına hareket etmek ve kanalları devamlı açık tutmak adına hem fikir olduk. Bugün karşılıklı olarak bu görüşmeleri yaptık, fikir alışverişinde bulunduk. Bir takım değerlendirmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde atacağımız bir takım adımlar ve eylem planları konusunda görüşmelerimizi tamamladık. Muhtemelen, önümüzdeki günlerde hem finans sektörünün destekleri hem sektörümüzün yapacağı bir takım uygulamalarla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Sektör olarak ülke ekonomisine katkılarımızı devam ettirmeye çalışacağız. Bu konuda finans sektörünü her zaman yanımızda ve destekçimiz olarak görüyoruz. Bu şekilde yolumuza birlikte devam edeceğiz."

Sektörler bankalarla çözümde anlaştı, krize çare önerileri hükümete sunulacak

Sektörler bankalarla çözümde anlaştı, krize çare önerileri hükümete sunulacak

Sektörler bankalarla çözümde anlaştı, krize çare önerileri hükümete sunulacak

Sektörler bankalarla çözümde anlaştı, krize çare önerileri hükümete sunulacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim