• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Sekmen: “TDBB, Türk Uluslarının Ortak Paydasıdır”

Sekmen: “TDBB, Türk Uluslarının Ortak Paydasıdır”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) Türk uluslarının ortak paydası olduğunu ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) Türk uluslarının ortak paydası olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve TDBB Yönetim Kurulu Üyeleri'nin iştirak ettiği toplantıda Sekmen, Türk Dünyası'nın Dünya'daki tüm soylu Türk halklarını kapsadığını bildirdi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Türk Dünyası arasında mevcut olan ortak kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak amacıyla kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, bugün gelinen noktada, Dünya'nın dört bir yanında bulunan Türk uluslarının ortak paydasıdır. Türkiye, Azerbaycan, Kosova, Moğolistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Makedonya, Kazakistan daha adını sayamadığım Asya ve Avrupa'nın her bir ülkesinde bulunan soydaş ve dindaşlarımızı temsil eden, üyesi olmaktan da büyük bir gurur duyduğum Türk Dünyası Belediyeler Birliği, kültür ve medeniyet mirasımızın buluştuğu bir noktadır."

SEKMEN'DEN ÇAĞRI: "ORTAK TARİHİ PROJELER ÜRETELİM"

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında Türki Cumhuriyetlerine çağrıda bulunarak, ortak bir konsensüs içerisinde tarihi projelerin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Sekmen, şöyle devam etti: "Kent dokuları ve kültürel mirasın korunması amacıyla teori ve uygulamayı bir arada yürüten bu büyük camiamızın fikir ve öngörüleriyle birliğimize üye olan bütün belediyelerimizde tarihi kaynakların korunmasına yönelik ortak başarı hikâyesine hep birlikte tanık olmaktayız. Şehrimizin tarihi kaynak ve kimliğini koruma noktasında son 2 yılda önemli çalışmalara imza attık. Kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülen Kültür Yolu Projemiz, medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkaracak en önemli projelerimiz arasındadır. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte taş duvarlar arasında olan saklı tarihimiz yüzyıllar sonra bütün görkemiyle yeniden vücut bulacaktır. Bu önemli birlikteliği fırsat bilerek tarihi ve kültürel projelere daha büyük önem vermemiz gerektiği kanısını bir kez daha ifade etmek isterim. Tarih kâinatın vicdanıdır. Böylesine muhteşem ve muazzam bir tarihe sahip olan bizler, tarihi kimliğimizi gelecek kuşaklara ortak ve güçlü projelerle koruyarak bırakmalıyız. Yüce Allah Türk dünyasının gönülde, sevinçte ve kederde aynı haslet ve özlemleri taşımasını, bu büyük birlikletiliğin sonsuza kadar sürmesini nasip etsin."

Bu arada toplantıda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de, TDBB Üyelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, proje ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Sekmen: “TDBB, Türk Uluslarının Ortak Paydasıdır”

Sekmen: “TDBB, Türk Uluslarının Ortak Paydasıdır”

Sekmen: “TDBB, Türk Uluslarının Ortak Paydasıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim