• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Sekmen İle Büyükşehir Süper Lig’de İkinci Oldu

Sekmen İle Büyükşehir Süper Lig’de İkinci Oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı, Türkiye Serbest Güreş Süper Ligi'nde Türkiye ikincisi oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı, Türkiye Serbest Güreş Süper Ligi'nde Türkiye ikincisi oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu büyük başarıyı elde eden güreşçileri altınla ödüllendirdi. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Kafe 25'te düzenlenen ödül törenine Başkan Sekmen'in yanı sıra Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı ile şampiyon güreşçiler ve antrenörleri katıldı. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Selami Keskin, ikincilik kupasını Erzurum'a armağan etti. Keskin, şöyle devam etti: "Türkiye'de serbest güreşte ikinciliğimizi, bizim için aslında şampiyonluğu, Erzurum'a armağan ediyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, güreş ile birlikte 10 branşta bir yıl boyunca mücadele etti. Başarılarla dolu bir yıl geçirdik. Aynı şekilde atletizmde aldığımız başarımız, Kick boks'ta aldığımız dünya ikinciliğimiz, karakucakta Türkiye şampiyonluğu… Bu sene de serbest güreşte Türkiye ikincisi ve buz hokeyinde Doğu Kulüp Bölgesi'nde birinci olduk. İnşallah Türkiye şampiyonu olacağız. Lakin şunu da ifade etmek isterim ki; bir yıl içinde kurulan bu takımla Türkiye şampiyonluğu için güreştik. Öncelikle, güreş takımımızı kurup, bu basireti gösteren ve talimatlarıyla bizim Türkiye güreş camiasında yer almamızı sağlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in bu başarıda büyük bir emeği var. Kendisine Kulüp Başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Genel Sekreter Yardımcımız Ünsal Kıraç Beyefendiye, ilgisi ve konuya vakıf olarak kulübümüze verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca güreşe ilgi duyan, sporcularımızı yalnız bırakmayan ve bütün maçlarımızda bizimle birlikte olan Erzurumlu hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye ikinciliğini almış, Erzurum'a getirmiş bulunuyoruz." Keskin, Büyükşehir'in ligde final oynamadığını ifade ederek, "Süper Lig'de Türkiye ikincisi olduk, lakin final oynamadık. Biz final oynasaydık, bize final oynatsaydılar ben inanıyorum ki Türkiye şampiyonluğunu getirecektik. Bir yıl boyunca minderde mücadele ettik. Ben minderde mücadele eden aslanları tekrar tebrik ediyorum. Hiçbir şekilde mutsuz değiliz. İkinciliğimizi elbette birincilik olarak bekliyorduk. Türkiye şampiyonu olan Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü'nü tebrik ediyorum. Ama inanıyorum ki, eğer final oynamış olsaydık biz birinci olacaktık" diye konuştu.

"ERZURUM; BAŞKAN SEKMEN İLE GÜREŞİN MENBAĞI OLACAK"

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Kıraç da, Erzurum'un Başkan Mehmet Sekmen ile birlikte yeniden güreşin menbağı olacağını ifade etti. Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediye Başkanımızın, İstanbul ve Ankara'daki tecrübeleri, spora olan yatkınlığı ve yeteneklerinden yola çıkarak Erzurum'da sporun her branşında başarıya kilitlendik. Başkanımızın talimatlarıyla Erzurum'da güreşi yeniden canlandırmak ve ülke sathında yarışmalara katılma konusunda önemli karar aldık. Elhamdülillah, Başkanımızın desteği, Kulüp Başkanımız ve antrenörlerimizin gayreti, sporcularımızın üstün gücü ve Erzurum halkının sevgisiyle bu başarıları elde ettik. Bir yılda güreş takımını kurup Türkiye Süper Ligi'nde ikincilik gibi bir noktaya ulaşmak hakikaten takdire şayandır. Zira birinciliği de talihsizlikle kaçırdık. Bundan sonra eminim ki Erzurum'da spor her dalda olduğu gibi güreşte de zirveye oturacaktır. Bu vesileyle bundan sonraki aşamada inanıyorum ki daha güzel başarılar elde edeceğiz." Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, "Erzurum'u sporda, kültürde, ticarette, sağlıkta, eğitimde kısacası bütün alanlarda bölgenin merkezi yapma noktasında gayretler sarf ederken sporda da önemli başarılara imza atıyoruz" dedi. Kiremitci, "Erzurum'u gündeme taşıma noktasında ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Şuanda 3 tane ana kulübümüz var. Bir tanesi Büyükşehir Belediye Erzurumspor, diğeri Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, öbürü de halk oyunlarıyla ilgili… Halk oyunların da birinci ya da ikinci oluyoruz. Güreşte birinciyiz, futbolda çok iyi gidiyoruz. Son haftalarda şanssızlık yaşadık ama yine de iddialıyız" diye konuştu.

"ERZURUM, SPORDA HEP BAŞA GÜREŞİYOR"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un bütün alanlarda olduğu gibi sporda da her daim başa güreştiğini ifade etti. Sekmen, "Her alanda olduğu gibi sporda da başarılar elde etmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz gün itibariyle, spora ve sporcuya büyük destek vereceğimizi söyledik. Ve bu alandaki görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz. Gençlik Spor Kulübü'müzün üstün gayretleriyle bugün Türkiye'nin birçok güçlü ve yenilmesi zor olan Süper Lig takımını geride bıraktık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı, Türkiye Serbest Güreş Süper Ligi'nde Türkiye ikincisi oldu" dedi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Şunu ifade edeyim, biz aslında birinci olduk. Çünkü Bursa'da yapılan müsabakada rakibimiz oynamaması gereken bir güreşçiyi oynattı. Biz itiraz ettik. İtirazımız önce kabul gördü ve o haftaki maç bizim lehimize sonuçlandı. Fakat ne olduysa arkasından bu karar değiştirildi. Bunun için biz birinci olduğumuzu ifade ediyoruz. Bununda gereği olarak Tahkim Kurulu'na dava açacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü bu tip prensipler baştan konur ve o prensipler doğrultusunda bu işler yürür. Hedefimiz, bu kadim şehri sporda Davos yapmaktır."

SEKMEN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ERZURUM'U ANLATTI

Başkan Mehmet Sekmen, önceki gün Dostluk Grubu ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkent'te bir araya geldiğini ifade etti. Sekmen, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Erzurum ile ilgili bilgiler verdim. O arada, ben daha bilgi vermeden Erzurum'un medyadaki faaliyetleriyle ilgili hem Emine Erdoğan Hanımefendi hem de Reis-i Cumhurumuz Sayın Erdoğan, "Sekmen, maşallah güzel haberler yapıyorsunuz" dedi. O arada Winterfest Erzurum 2015 gündemdeydi. "Konaklı'da ne yaptınız, ne yapılıyor?" dedi. Konu hakkında da zatı âlilerini bilgilendirdim. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile Palandöken Dağı'nın yönetimi hakkında da konuştuk. Ayrıca şehirde yaptığımız diğer faaliyetlerle ilgili Reis-i Cumhurumuza bilgiler verdim" diye konuştu. Erzurum'da devam eden 1001 Hatim Geleneği'ne dikkati çeken Başkan Sekmen, "Arzumuz, bu manevi havayı Türkiye hatta Dünya sathında duyurmaktır. Bunu buraya gelen Araplara veya yabancı ülkelerin temsilcilerine bahsettiğim zaman herkes hayret ediyor. Demek ki biz bunu bir iki programla oralara bile duyurabiliriz" şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra Türkiye İkincisi Güreş Takımı ile ilgili sine vizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Selami Keskin, sporculara ve teknik heyete madalyalarını taktı ve kupayı Başkan Mehmet Sekmen'e takdim etti. Başkan Sekmen de, güreşçiler ve teknik heyeti altınla ödüllendirdi, ardından kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sekmen İle Büyükşehir Süper Lig’de İkinci Oldu

Sekmen İle Büyükşehir Süper Lig’de İkinci Oldu

Sekmen İle Büyükşehir Süper Lig’de İkinci Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim