• BIST 9604.01
  • Altın 2477.073
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.646
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin İstişare Toplantısı'na katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin İstişare Toplantısı'na katıldı. Başkan Sekmen, Tarihi Müceldili Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıda gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı'nın da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Murat Güler, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'nin Gençlik Meclisi görevini bizlere verdiği günden beri, "Meclisimiz ne tür çalışmalar yapmalı, hedefi ve vizyonu ne olmalı?" bunun çalışmalarını yaptık. Gençlik Meclisi olarak, kollektif düşünen, samimi ve bilinçli bir gençliği şiar edindik" dedi. "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in göreve geldiği günden beri "Marka şehir Erzurum" vizyonu bizlere rol model oldu" diyen Güler, "Erzurum gençliğinin, "Türkiye'de gençlikte marka şehir Erzurum" vizyonunu önümüze hedef koyarak çalışmalarımıza başladık. Başkanımızın desteği ve bütün genç kardeşlerimizin gayretleriyle Erzurum'da bilinçli, duyarlı, idealist, ülkesinin ve ümmetin derdiyle dertlenmiş gençlerin yetişmesi için Allah'ın izniyle her türlü çalışmayı ortaya koyacağımızı taahhüt ediyoruz" şeklinde konuştu.

"GENÇLER, MİLLETİMİZİN GÜVENCE VE TEMİNATIDIR"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, geleceğin teminatının gençler olduğunu kaydetti. Gençlere seslenen Başkan Sekmen, şöyle dedi: "Geleceğimizin teminatı olan sizler, bizlerin çok kıymet verdiği değerlersiniz. Sizler dün olduğu gibi bugün de bizim güvencemiz ve teminatımızsınız. Gençlik bir milletin en kıymetli varlığıdır. Gençlik yapılanmasını yeniden hayata geçirip, farklı bir ufuk ışığı olan Gençlik Meclisi'ni ve Başkanını kutluyorum. Gençlik yaşla sınırlanmayan bir olgudur. Gençlik yaşla ilgili bir olgu değil, gönülle ilgili bir olgudur. Gençlik, insanın en iyi ve verimli zamanıdır. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Biliyorsunuz ki sevgili gençler, biz millet olarak asırlar önce dünyanın en önde gelen devletlerinden birisiydik. Yıl 2015, takvimi şöyle bir asır geriye çevirelim yıl 1915. 1915 bizim ecdadımız olan Osmanlı'nın Birinci Dünya Savaşı'na girdiği yıllar. Yani üç kıtada toprağı olan ve o günkü konumu itibariyle 3-4 devletten biri olan bir ülkeydik. Ne zaman? Bir asır evvel… Bugün 100 yaşında olan dedelerimizi dikkate alırsak bir insan ömrü. Dün böyleydik, bugün bu konuma geldik. Bakın ülkemizin etrafı yeniden şekillendiriliyor. Etrafımızda dönen oyunları görüyoruz. Nerede oynanıyor bu oyunlar? Dün bizden koparılan topraklar üzerinde oynanıyor. Dün bizim olan Suriye, bizim olan Irak, bizim olan Filistin toprakları üzerinde farklı oyunlar oynanıyor. Hatta bizim topraklarımız üzerinde farklı oyunlar oynuyorlar. Bunun için sevgili kardeşlerim çok zor bir dönemden geçiyoruz."

"İNSANLIK MANEVİ BİR BUHRAN YAŞIYOR"

Başkan Sekmen, insanlığın manevi bir buhran içerisinde olduğunu ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: "İnsanlık manevi bir buhran yaşıyor. "Birileri dünya enerji hatlarını kontrol altında tutalım hâkimiyetimiz sürsün ve oralar bizim kontrolümüzde olsun" diyor. Bütün bu olayların perde arkası bundan ibarettir. Bir de iki milyarlık İslam âleminin temsilcisi olmasın istiyorlar. Onun için de Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar.

Kendi silahını üreten, kendi topunu, kendi tankını yapan bir Türkiye istemiyorlar. Yani diyorlar ki bütçesi açık versin, yatırım yapamayan ülke olsun; işçisine, memuruna maaş veremesin, kalkınma yapamayan bir ülke olsun istiyorlar. Bugün bütün dünyayı, özellikle de İslam coğrafyasını kan, gözyaşı ve acı sarmış durumdadır. Irkçı ve emperyalist zihniyetler kardeşlik ve barış içindeki bu muhteşem birlikteliğimizi bozmak istiyorlar. Diğer taraftan İslam coğrafyası karış karış işgal edilmekte ve mukaddes beldeler çiğnenmektedir. Biz vatanımızı koruyacağız. Neyle koruyacağız? Şuanda okuduğumuz okullarda ilmimizle iyi yetişeceğiz, branşımızla uzman olacağız. Yeni buluşlar, yeni icatlar yaparak toplumumuza değerler kazandıracağız. Herkes mesleğinde uzmanlaşacak. Benim Belediye Başkanlığını en iyi şekilde yapmam lazım ki vazifemi de iyi yapmış sayılayım. Ben vazifemi en iyi şekilde yapacağım, sizler de vazifenizi en iyi şekilde yapacaksınız ki memleketimiz, milletimiz ve devletimiz kalkınsın." Konuşmasında milli ve manevi değerlerin önemine dikkati çeken Başkan Sekmen, "Gençlerimizin, Asım'ın nesli gibi milli ve manevi tüm değerlerimizi korumaları gerekir. Bizim kendimize has adet, gelenek, görenek, inanç ve değerlerimiz var. Onlara inanır, benimsersek bunlar bize manevi güç verir ve bizi geleceğe bağlar" diye konuştu.

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”

Sekmen: “Gençlik, Bir Milletin En Kıymetli Varlığıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim