• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Winterfest Erzurum 2015 ile ilgili Yakutiye Medresesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kış Festivali...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Winterfest Erzurum 2015 ile ilgili Yakutiye Medresesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kış Festivali ile birlikte Erzurum'un Türkiye ve Avrupa'nın gündeminde yer aldığını ifade etti. AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ile çok sayıda ulusal ve yerel medya mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Sekmen, Erzurum'un sadece başarılı spor organizasyonlarıyla değil, kültürüyle, tarihiyle, sıcaklığıyla herkeste iz bırakan kadim bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Anadolu'nun mihenk taşı olan şehrimiz; Olimpiyat meşalesini gururla taşımış, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları vasıtasıyla adını tüm dünyaya duyurmuştur. Erzurum; Palandöken, Kandilli, Konaklı Kayak Merkezleri ve tesisleriyle kış sporlarını uluslararası boyuta taşıyan nitelikte bir şehirdir. Yaz, kış, doğa, kültür ve inanç turizminin yaygın olduğu şehrimiz, aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Üç Kümbetler gibi birçok tarihi ve kültür varlıklarına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekânlar bulunmaktadır. Biz Erzurum'a inandık ve güvendik. 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları'nı (EYOWF) Erzurum'a kazandırdık. Allah'ın izniyle Erzurum'un da bu organizasyonu başarıyla tamamlayacağını biliyor, şehrimizin bir kez daha tarih yazacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hedefimiz; EYOWF 2017 organizasyonunu başarıyla tamamlayıp, 2026 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapabilmektir."

"TANITIMDA DADAŞLIK BİLİNCİ"

Başkan Mehmet Sekmen, festivalin önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Winterfest ile kışa eğlenceli bir "Merhaba" demek isteyen herkesi festival için Erzurum'a davet ettik. Yaptığımız şehir dışı tanıtım etkinliklerimizle bu yıl Kış Festivalimizi ulusal çapta bir organizasyon haline getirmeyi başardık. Gelecek yıl hedefimiz kış festivalimizi uluslararası bir boyuta taşıyabilmektir. Kış Festivali'ni hazırlarken istedik ki, hem şehrimizin kış turizm potansiyelini hem de yerel değerlerini tanıtalım. Bir taraftan Kar Küresi gibi 7'den 70'e herkesin ilgisini çekecek organizasyonlar yaparken diğer taraftan da Dünya'nın en uzun Erzurum Baş Barı etkinliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefledik. Bir taraftan ulusal çapta ün sahibi sanatçılarla konserler düzenlerken, diğer taraftan da Erzurum Akşamları Oturma Geleneği'ni herkese tanıtalım istedik. Dadaşlık bilincini oluşturan, bu hüviyete ruh katan müktesebatımızla ancak geleceğe kararlı adımlarla yürüyebilir, şehrimizi kalkındırabiliriz. Unutulmamalıdır ki, Palandöken Dağı turizmde bizi dünyaya bağladığı kadar, Yakutiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese de şehrimizi geçmişe bağlar. Bir taraftan geçmiş ile gururlanırken diğer bir taraftan da değişen ve gelişen değerlerimizi merkeze alarak Erzurum'u festivalle daha geniş kitlelere tanıtmak en büyük şiarımız oldu. Ejder Tepesi'ni Üç Kümbetler'e bağlayan manevi güç ne ise sporda, turizmde ve belediyecilik hizmetlerinde çıkış noktamız da işte budur." AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Ilıcalı, Taşkesenlioğlu ve Deligöz ile Vali Dr. Altıparmak, konuşmalarında Erzurum'un tanıtımı için düzenlenen festivalden ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür etti. Toplantı konuşmaların ardından hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”

Sekmen: “Erzurum, Türkiye Ve Avrupa’nın Gündeminde”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim