• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Sekiz Türk’ten birisi YDÜ’den

Sekiz Türk’ten birisi YDÜ’den
Her yıl Avrupa'nın farklı bölgerinde gerçekleştirilen Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Sınavını Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi adına Ortopedi...

Her yıl Avrupa'nın farklı bölgerinde gerçekleştirilen Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Sınavını Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi adına Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı uzmanı Dr.Barış polat kazandı.

Avrupa Ülkelerinden Yaklaşık 100 Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Uzmanının katıldığı Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Sınavını kazanan sekiz Türkten birisi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Barış Polat oldu.

Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Sınavı (EBOT) Nedir?

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, her yıl Avrupa'nın farklı bölgelerinde gerçekleştirilmekte olan Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Sınavı (EBOT), tüm Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülkelerden mezun Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlarının katılabildiği ve bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanının kariyeri açısından tüm dünyada kabul gören en önemli sınavlardan biri olduğu belirtildi.

İki aşamalı olan sınavın ilk aşaması, Avrupa başkentlerinde eş zamanlı olarak, online bağlantı ile yüz adet çoktan seçmeli sorunun yer aldığı test sorularından oluşmakta, ikinci aşaması ise her yıl Avrupa'nın farklı bir şehrinde, her oturumun 30 dakika sürdüğü, Avrupa'da konularında söz sahibi jüri üyelerinden oluşan beş farklı kurul tarafından değerlendirmelerin yapıldığı toplam 5 oturumda gerçekleşmektedir.

Sınavın ilk aşması olan yazılı sınava tüm Avrupa ülkelerinden Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı uzmanları katılabilirken, ikinci aşamaya, ilk aşamada ilk 80'e girmeyi başarabilmiş adaylar katılabilmektedir.

Sınavda başarılı olma oranı yüzde 30 - yüzde 40

Sözlü olarak gerçekleştirilen ikinci aşamanın başarı oranlarının yüzde 30 - yüzde 40 olarak belirtildiği Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik Sınavı (EBOT)'nda, bu yıl Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Barış Polat, sınavı geçmeyi başaran sekiz Türk Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı uzmanından biri oldu.

Her yıl Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nın farklı bir alanını içeren sınavın bu yılki konusunu anabilim dalına ilişkin tüm konular oluştururken, kurul değerlendimesini içeren oturumlar sırasıyla üst ekstremite, alt ekstremite, pediatrik ortopedi, omurga ve temel bilimler ile bu alanlarla ilgili hastaya yaklaşımlar oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim