• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sekiz Köpeği Zehirleyen Sanık Beraatini İstedi

Sekiz Köpeği Zehirleyen Sanık Beraatini İstedi
İzmir Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde, sekiz köpeği zehirlediği iddiası ile hakkında dava açılan ve yargılanan mühendis beraatini istedi.

İzmir Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde, sekiz köpeği zehirlediği iddiası ile hakkında dava açılan ve yargılanan mühendis beraatini istedi. Mahkeme heyeti, görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek davayı erteledi.

İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde, 8 köpeği zehirlediği iddiası ile hakkında dava açılan mühendis L.S.'nin yargılanmasına başlandı. İzmir Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan L.S., "Haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme ve mala zarar verme" suçundan hakim karşısına çıktı. Yapılan ilk duruşmada hakkındaki iddiaları kabul etmeyen L.S., beraatini isteyerek hakkındaki iddiaları yalanlandı. L.S., sabah ve öğle yemeğinden artan yiyecekleri çöp bidonlarına atmak istediğini ancak kenarına düştüğünü belirterek "Artık olmayan yemekleri kapıyı açıp orada bulunan bir köpeğe verdim. Ben köpekleri zehirlemedim. Zehirlememe de bir neden yok; beraatimi istiyorum" dedi. Davaya katılan şikayetçiler ile avukatları Güleç Akkan, Hatice Betül Harmanşah, Zübeyde Sema Ermiş ve Görgem Özbecerikli ile hayvanseverler, köpekleri zehirlediği kamera kayıtları ile tespit edildiği iddia edilen sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

L.S.'nin avukatı Ömür Kabak ise tutuksuz yargılanan müvekkilini savunarak, "Köpekler sahipsizdir. Bu konuda Bornova Kaymakamlığı müvekkilime sahipsiz köpek olduklarından dolayı 12 bin 24 lira idari para cezası kesti. Biz buna itiraz ettik. Köpekleri müvekkilim öldürmedi" dedi.

Köpekleri zehirlenen Coşkun Harmanşah ise şikayetçi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Sahibi olduğum iki köpeğim olay günü zehirlendi. Otopside tarım ilacı ile zehirlendiği ortaya çıktı. Şikayetçiyim."

OLAY NASIL YAŞANDI?

Olay, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi otoparkında 14 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. İki köpek, öğrenciler tarafından ölü bulundu. Aynı gün kampüsün değişik yerlerinde bir çok köpek zehirlendiği ve 8 köpeğin öldüğü ortaya çıktı. Güvenlik kamera kayıtları izlenerek, iddialara göre L.S.'nin kimliğine ulaşıldı. Zehirlenen köpeklerin sahipleri Coşkun Harmanşah, Özlem Değirmenci ve Mübin Sıtkı Ulusoy ile Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği, olayın ardından suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim