• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Sekiz İşgem Daha Kurulacak

Sekiz İşgem Daha Kurulacak
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finasmanıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Rekabetçi Sektörler Programı" çerçevesinde sekiz...

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finasmanıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Rekabetçi Sektörler Programı" çerçevesinde sekiz yeni İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) daha kurulacak.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finasmanıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Rekabetçi Sektörler Programı" çerçevesinde KOSGEB tarafından yürütülmekte olan Seçili Yörelerde Üç Yeni İŞGEM (Kastamonu, Malatya ve Tokat) Kurulması ve Türkiye'deki İŞGEM'ler Arasında Bir Ağ Oluşturulması Projesi Teknik Yardım bileşeni kapsamında "Uluslararası İnkübasyon Konferansı: İstanbul 2016" düzenlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Program Otoritesi Başkanı Murat Altun, proje kapsamında 55 milyon avro bütçe ile 8 İŞGEM daha kurulacağını belirtti. Altun, projelerin sürdürülebilirliğinin önemine değinerek, Ar-Ge ve inovasyona daha çok kaynak ayrılacağını söyledi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer ise, geçtiğimiz 25 yıllık süreçte KOBİ'lerimizin küresel rekabet ortamında güçlü olmalarını sağlayan KOSGEB'in yüksek nitelikli, öncü bir kurum olma vizyonuyla çok önemli görevler üstlendiğini belirtti. Biçer, bir ülkenin inovasyon yeteneğinin tek bir aktöre değil birden çok aktöre ve bunların eşdüzeydeki başarılarına bağlı olduğunu belirterek, bu aktörlerin sistemik bir bütünlük ve belli bir uyum içinde hareket etmeleri gerektiğini; bunun için de orkestrasyonu sağlayabilecek bir başka aktöre ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Biçer, "Türkiye'de inovatif girişimciliğin geliştirilmesi, inovasyon projelerinin daha verimli bir biçimde yürütülerek, daha yüksek katma değer yaratacak projelerin oluşturulması adına, kamunun yanında özel iş birlikçilerinde işin içine girmesi gerektiğini belirterek, özel iş birlikçilerinin, inovasyon projelerine katkı sağlamaları ile Türkiye kendini üstün nitelikli Ar-Ge çıktısı üreten, yenilikçi bir ekonomiye dönüştürecektir" ifadesini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot de, şu ana kadar AB'den Türkiye'nin almış olduğu yabancı yatırımların en büyük kısmını bu proje ile aldığını söyledi. Begeot, KOBİ'lerin ekonomik kalkınmanın en önemli oyuncusu olduğunu belirterek,2015 yılında 64 sözleşme imzalandığını kaydetti. Türkiye'nin üretmekte olduğu ürünleri dünya çapında ihraç eden bir ülke olduğunu söyleyen Begeot, proje kapsamında Türkiye'nin şimdiye kadar başarılı bir şekilde girişimcilik ruhunu geliştirdiğini belirterek, projeler sayesinde bu ruhu sürekli geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç.Dr. İlker Murat Ar ise, inkübasyon ve Ar-Ge çalışmalarının önemine değinerek, bu yoldan hareketle çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Konferansta başarılı inkübasyon için yasal çerçeve, ulusal/bölgesel iyi uygulama örnekleri, sosyal girişimcilik inkübasyonu ve Türkiye'de mevcut durum ve hedefler konu başlıkları yer aldı. Avrupa Komisyonu Girişimler Genel Müdürlüğü, EBN Innovation Network temsilcileri ile dünyadaki inkübatörden İtalya, Afrika, Singapur ve Amerika örnekleri yer alırken, konferansta inkübasyon alanında birçok uzman tecrübelerini paylaştı.

Sekiz İşgem Daha Kurulacak

Sekiz İşgem Daha Kurulacak

Sekiz İşgem Daha Kurulacak

Sekiz İşgem Daha Kurulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim