• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Şekerbank Manisalı Kadın Esnafın Yanında

Şekerbank Manisalı Kadın Esnafın Yanında
Ekonominin temel dinamiğini oluşturan esnaf ve işletmelere destek olarak üretimi artırmayı hedefleyen Şekerbank, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği...

Ekonominin temel dinamiğini oluşturan esnaf ve işletmelere destek olarak üretimi artırmayı hedefleyen Şekerbank, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile protokol imzalayarak kadın esnafa eğitimden sigortaya, finansmanda kadına özel avantajlardan masrafsız bankacılık ürünlerine kadar birçok hizmet sunuyor.

Şekerbank Manisa Şubesi ile Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) arasında ekonomiye daha fazla kadın eli değmesi için protokol imzalandı. Protokole, Şekerbank Ege Bölge Müdürü Hüseyin Üst ve Şekerbank Manisa Şube Müdürü Haluk Demetoğlu ile MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Geriter imza attı.

Kadın girişimci, esnaf ve işletme sahiplerine desteğini artıran Şekerbank, protokol kapsamında, MESOB üyesi kadınların finansal ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş bankacılık ürün ve hizmetleri sunuyor. Finansman desteğinde indirim sağlamanın yanı sıra kadın esnafın bankacılık işlemlerindeki masraf yükünü azaltmak amacıyla "Kadın Esnafa Özel Destek Paketi" geliştiren Banka, hazırladığı sigorta paketiyle de hem kadınların sağlığını güvence altına alıyor hem de işyerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar için yardım hizmetleri sunuyor.

Protokol kapsamında Şekerbank, kendi işini kurmak isteyen kadınların iş planı hazırlayabilmelerine destek olmak amacıyla KOSGEB ve İŞKUR mevzuatı çerçevesinde gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitimleri için de MESOB ile iş birliği yaptı. Eğitim döneminin son günü ise katılımcılara Şekerbank tarafından "Girişimciler İçin Finansal Okuryazarlık" dersi verildi.

HÜSEYİN ÜST: "DAHA ÇOK KADINI GİRİŞİMCİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Şekerbank Ege Bölge Müdürü Hüseyin Üst, "Ülkemizde kadın girişimcilerimizin başta finansman desteği olmak üzere yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana üretime verdiğimiz desteği tarımdan sonra şimdi de işletme sahibi olmak isteyen kadınlarımıza sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hem eğitimlerine hem de finansman ihtiyaçlarına destek olarak kadın girişimcilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Şekerbank olarak, ülkemizde daha çok kadını girişimci yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin Ankara'nın ardından ikinci durağının Manisa olduğunu belirten Hüseyin Üst, "Şekerbank olarak, kadın esnafımıza sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunuyoruz" dedi.

HASAN GERİTER: "BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"

MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Geriter de, bölgesel kalkınma, bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesi ve işsizliğin çözümünde girişimciliğin önemli rol oynadığına işaret ederek, "Bir ülkede girişimciliğin desteklenmesi, şüphesiz ki o ülkenin kalkınması için önemli bir etkendir. Ancak aynı desteğin ve teşviğin kadın girişimcilere de uygulanması, ülkenin potansiyelinden daha çok faydalanabilme olanağı sağlar. Girişimcilikte kadınların özel olarak desteklenmesi, ekonomik ve sosyal kalkınmaya ayrı bir zenginlik kazandıracaktır" diye konuştu.

MESOB olarak yeni kurulacak işletmeler içerisinde genelde esnaf ve sanatkar oranını, özelde ise kadın esnaf ve sanatkar sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Geriter, "Bu desteğin, yeni nesil kadın esnaf ve sanatkarın işyeri açmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

KADIN ESNAFA HESAP İŞLETİM ÜCRETİ YOK, HAVALE/EFT ÜCRETSİZ

Şekerbank, MESOB ile yaptığı iş birliği kapsamında, eğitimi başarıyla tamamlayan ve işyeri açan kadınlar ile MESOB üyesi kadınlara indirimli finansman desteği sunmanın yanı sıra geliştirdiği "Kadın Esnafa Özel Destek Paketi'yle bir yıl boyunca EFT, havale, hesap işletim ücreti ve çek defteri masrafı almayacak.

Esnaf ve işletme sahiplerinin tüm bankacılık ürünlerini tek bir hesap özetiyle takip edebilmesini sağlayan Şekerbank'ın Üreten Kart ürünü de kadın esnafa ilk yıl için ücretsiz olacak.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE DİYETİSYENİN İLK SEANSI ÜCRETSİZ

Şekerbank, kadınlara özel hazırladığı sigorta paketiyle de kadınların hem sağlığını güvence altına alıyor hem de işyerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar için yardım hizmetleri sunuyor. Bir yıl vadeli "Kadına Destek Sigorta Paketi" kapsamında kadın esnafa psikolojik danışmanlık ve diyetisyenin ilk seansı da ücretsiz olacak.

Şekerbank Manisalı Kadın Esnafın Yanında

Şekerbank Manisalı Kadın Esnafın Yanında

Şekerbank Manisalı Kadın Esnafın Yanında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim