• BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şeker: Sağlıkta taşeron çalışmaya son verilsin

Şeker: Sağlıkta taşeron çalışmaya son verilsin
Muş Tabip Odası Başkanı Dr. Kenan Şeker, sağlık emekçilerine karşı yeni bir saldırı hazırlığı ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Muş Tabip Odası Başkanı Dr. Kenan Şeker, sağlık emekçilerine karşı yeni bir saldırı hazırlığı ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Muş Tabip Odası Başkanı Dr. Kenan Şeker, sağlık çalışanları daha da güvencesiz çalışmaya mahkum edilmek istendiğini açıkladı.

Sağlık emekçilerine karşı yeni bir saldırı hazırlığı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Dr. Şeker, "Sağlık hizmetlerinin bir işletme mantığı ile, daha fazla kar etmek amacıyla sunulmasını öngören Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ardından şimdi sağlık çalışanları daha da güvencesiz çalışmaya mahkum edilmek isteniyor. Bilindiği gibi hükümetin çıkardığı ilk yasalardan olan ve 10.6.2003'de yayınlanan 4857 sayılı İş Kanunu ile taşeron çalışma biçimi yerleşik hale getirilmiş idi. Esnek ve güvencesiz çalışma temel çalışma rejimi haline getirilmek için 4857 sayılı İş Kanunu içerisinde pek çok yasal düzenleme yer almıştır." dedi.

Sağlık emekçilerinin mücadeleleriyle taşeron düzeninin hukuksuzluğu, hem mahkemelerce hem de toplumun geniş kesimlerince kabul edildiğini kaydeden Dr. Şeker, şunları kaydetti: "Seçimlerden önce "taşeron işçilere kadro müjdesi" diye manşetler attıranlar, seçimlerden sonra "Asıl iş-yardımcı iş" ayrımı ile taşeron köleliğini kalıcı hale getirmeye çalışıyorlar. Sağlık hizmeti üretiminde çalışan hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen, sosyal hizmet uzmanı, hasta bakıcı, bilgi işlem çalışanları, sağlık temizlik işçisi ve hastane yemekhane ve güvenlik işçileri asıl işi yapmaktadır. Sağlık hizmetleri bir bütündür. Yasal ve insani olan tüm sağlık emekçilerinin ayrımsız, kayıtsız, şartsız kadrolu çalışması, güvenceli bir işe kavuşmasıdır. Seçimlerden önce taşeron işçilere verilen sözler seçimlerden sonra unutulmamalıdır. 657 sayılı yasayla kısmi iş güvenceleri olan emekçileri de güvencesizleştirme planları yapılmamalıdır. 657 sayılı yasa ile kazanılmış hakları gasp ederek, tüm emekçileri güvencesizlikte eşitlemek isteyenler, unutmamalıdır ki güvencesizlik sadece sağlık çalışanlarını değil sağlık hizmeti alan herkesi tehdit etmektedir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim