• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Şeker-iş Sendikası’ndan ‘Taşeron İşçi’ Açıklaması

Şeker-iş Sendikası’ndan ‘Taşeron İşçi’ Açıklaması
İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, taşeron işçilerin kadroya geçiş sözünün yerine getirilmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun...

İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, taşeron işçilerin kadroya geçiş sözünün yerine getirilmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasını hatırlatarak "gerçekleşmesi halinde emek kesiminde bir rahatlama olacaktır. Çalışma barışına katkı sunacak, Çalışanların hükümete teşekkür borcu olacaktır" dedi.

Taşeron işçilerinin tamamının kamuya alınacak olması, özellikle yardımcı işlerde çalışan elemanların da kamu personeli statüsünde alınacak olmasının yerinde ve adil bir karar olacağını ifade eden Fikret Sancar, işçilerin hükümete teşekkür borcunun olacağını söyledi. Taşeronların kadroya geçişinin iş hayatında daha da motive olacağını ifade eden Sancar, "Çalışanlar bu durumda işlerine daha motive olabilecek, geleceğe daha güvenle bakabilecektir. Bunun yanında devrede aracılar olmayacağından devlete maliyetler daha az olacaktır. Aynı zamanda iş kollarındaki farklılıklar yüzünden zorlaşan sendika üyelikleri de kolaylaşmış olacak, kayıt dışılık gibi bir sıkıntı da olmayacaktır. Zira aynı ücretle kamuya geçen işçi, taşeronun dayatmasına maruz kalmayacak ve keyfi çıkarmalar olmayacak, işçinin tek işvereni olacaktır. Kısmi süreli çalışanlarda bu durumda yine kamuya alınmış olacak. Başbakanımızın konuşmasına bakılırsa kamunun geçici işçisi konumunda olacaktır. Gerçekleşmesi halinde emek kesiminde bir rahatlama olacaktır. Çalışma barışına katkı sunacak, çalışanların hükümete teşekkür borcu olacaktır. Ancak uzun yıllardır asıl işi yapan, 25-30 yıldır emeğini ve gençliğini çalıştıkları kurumlara adayan geçici işçilerin zikredilmemiş olması bizler için üzüntü ve kaygı vericidir. Çalışmalarımızın boşa gittiği anlamına gelecektir. Bizler geçici işçilerimizin az olması hasebi ile zikredilmediğini, ancak 5620 sayılı yasada 180 gün çalışma sınırının kaldırılacağına dair Türk- İş ve hükümet arasında tutulan protokol gereği meclis gündeminde olacağını biliyoruz. Bu durum gündeme geldiğinde kadro beklentimizin gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Aksi takdirde büyük haksızlık olacaktır. Eşitlik, hakkaniyet ölçülerinde olmayacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim