• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor
Gaziantep merkezli baklava imalatçısı Fıstıkzade, yaklaşık bir buçuk yıl süren AR-GE çalışmasının ardından şeker hastalarının yiyebileceği, kalorisi...

Gaziantep merkezli baklava imalatçısı Fıstıkzade, yaklaşık bir buçuk yıl süren AR-GE çalışmasının ardından şeker hastalarının yiyebileceği, kalorisi düşürülmüş sıfır şekerli baklavayı piyasaya sürdü. Fıstıkzade'nin gerçeğini aratmayan yeni ürünü, Bursalıların damak tadına sunuldu.

Baklava yiyemeyen şeker hastalarına müjde Fıstıkzade'den geldi. Gaziantep merkezli baklava imalatçısı Fıstıkzade, yaklaşık bir buçuk yıl yapılan AR-GE çalışmalarının ardından tadı gerçeğini aratmayan sıfır kalorili baklava üreterek piyasaya sürdü. Araştırma sırasında Güney Amerika kıtasında yetişen stevia bitkisi Türkiye'ye getirildi. Kan şekerini düzenleyici ve şeker hastalarının tercih ettiği bir doğal tatlandırıcı olan bu madde orijinal Gaziantep baklavasına tatbik edilmeye çalışıldı. Gıda mühendisleri tarafından AR-GE çalışmalarında unun, yağın kalorisi düşürüldü, pancar şekerinin yerine kullandığımız stevia ile de baklavanın şekerden kaynaklı kalorisi, özel formülle sıfıra düşürüldü. Ortaya çıkan yeni ürüne bakanlıklardan onay alındı.

ÜRÜNLER GÜNLÜK OLARAK GAZİANTEP'TEN GELİYOR

Öte yandan Fıstıkzade Baklavaları 14. şubesini Bursa'da açtı. Nilüfer ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet bulvarında açılan şube aynı zamanda dükkan formatlı 7. şube olma özelliğini taşıyor. Bursalılara baklavanın yanında "baklava böreği" denilen özel bir börek, Gaziantep usulü kahvaltı, Antep fıstığı ve Antep fıstığı ürünleri de sunulacak. Bütün ürünler günlük olarak Gaziantep'ten gelecek.

Fıstıkzade'nin Bursa şubesinin işletmecilerinden Umut Şengül,"Aslında bizim Gaziantep ile bir bağlantımız yok. İki ortağız, ikimiz de Bursalıyız. Gaziantep'ten Fıstıkzade'yle tanıştık ve bu lezzetin Bursa'ya getirilmesi gerektiğine inandık. Gerçekten de şu ana kadar yediğimiz en güzel baklava bu. Yüzde yüz doğal garantisiyle çıkmış bir marka. Bizim içimize çok sindi, misafirlerimiz de tattıkları zaman mutlaka bizim ile aynı fikirde olacaklar" dedi.

Önceden şeker hastalarının baklava yiyemediğini ifade eden Şengül, "Stevia bitkisiyle sıfır şeker ve kalorisi yüzde 35 düşürülmüş olarak yeni bir baklavayı piyasaya verdik. Artık şeker hastaları bile gönül rahatlığıyla bizde baklava yiyebilecek. Yaklaşık bir buçuk senedir Fıstıkzade'nin AR-GE'sini yaptığı bir ürün. Bakanlık ruhsatı alınarak piyasaya sürüldü. Sıfır şeker ve çok daha düşük kalori" diye konuştu.

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor

Şeker Hastaları Artık Baklava Yiyebiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim