• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şeker Fabrikası Çalışanlarından Fazla Mesaili Eylem

Şeker Fabrikası Çalışanlarından Fazla Mesaili Eylem
Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından alınan karar ile Malatya Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler, ücretsiz fazla mesai yaparak ilginç bir...

Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından alınan karar ile Malatya Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler, ücretsiz fazla mesai yaparak ilginç bir eyleme imza attılar.

Şeker-İş Sendikası tarafından, Malatya Şeker Fabrikası alanında basın açıklaması yapıldı. Tüm şeker fabrikalarında aynı saatte ortak yapılan açıklamada konuşan Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Türkiye'de 25 şeker fabrikası bulunduğunu ve buralarda her gün iki saat fazla çalışma eylemi kararı aldıklarını söyledi. Şeker-iş Sendikası olarak Türkiye'de ve dünyada ilk kez böyle bir eyleme imza atıldığını belirten Murat, bugünden itibaren mesainin bitiş saati olan 17.00'den 19.00'a kadar her gün ücretsiz mesai yapılacağını söyledi.

Fedakarlık yaparak hiçbir mesai ücreti talep etmeden her gün iki saat fazla çalışacaklarını belirten Murat, bu eylemin ilk aşamada bir ay süreceğini söyledi. Türkiye'de kamuya ait 25 şeker fabrikasında eylemlerinin bugünden itibaren başlayacağını belirten Murat, "Katılımın yüzde yüz olacağını tahmin ediyorum. Arkadaşlar bu şekilde duyarlılık göstereceklerdir. Bilindiği gibi Şeker- İş Sendikasının farklı bir özelliği var. Belki eylem denilince iş bırakma, işi boykot etme, toplu viziteye çıkma, yemek yememe, ölüm orucu gibi nitelendirilebilir ama başta da dediğim gibi bu eylemi Şeker-İş Sendikasının farkındalığını oluşturmak için uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Şeker fabrikalarının üretime devam etmesi adına yıllardır mücadele ettiklerini belirten Murat, "Malatya'da şeker fabrikasının özelleştirilmesini ve kapatılmasını engelledik ama geldiğimiz noktada şimdi farklı bir tehlikeyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Malatya'daki fabrikada eleman yetersizliğinin olduğuna vurgu yapan Murat, 1983 yılında işe başladığında bin 392 olan işçi sayısının bugün 337'e düştüğünü ve bin 60 kişinin emekli olduğunu belirtti. Murat, "Burası bir kamu kuruluşu, burası bir devlet kuruluşu. Biz uluslararası anlaşması olan bir ülkeyiz. Biz kamu kurumu olmamıza rağmen kanunsuzluk işliyoruz, burada kanunları çiğniyoruz. 6 gün çalışan bir işçiyi 7. gün dinlendirmek zorundasın, hafta tatilini kullandırmak zorundasın ama biz o işçiye hafta tatilini kullandıramıyoruz. Niye, yerine koyacağımız adam olmadığı için, gerçekten bunlar ciddi sorunlar" diye konuştu.

Şeker Fabrikası Çalışanlarından Fazla Mesaili Eylem

Şeker Fabrikası Çalışanlarından Fazla Mesaili Eylem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim