• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 7 Mayıs'ta yapılacak

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 7 Mayıs'ta yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 8'cisini düzenleyeceği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 8'cisini düzenleyeceği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Bu yıl güreşler 45 kez milli takım forması giymiş ve Türkiye'ye 1954 Tokyo Dünya Şampiyonası'nda gurur yaşatmış olan Osman Kanbur onuruna düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin bu yıl sekizincisini düzenlenecek. Seka Park Uçurtma Tepesi'nin önünde yapılacak olan güreşler, 7 Mayıs Cumartesi günü 09.30'da başlayacak. Bu yılki güreşler, 45 kez milli takım formasını giymiş ve 1954 Tokyo Dünya Şampiyonası'nda dördüncü olarak Türkiye'ye büyük gurur yaşatan efsane güreşçi Osman Kanbur onuruna düzenlenecek.

Güreşlerde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin tüm önemli başpehlivanları el bağlayacak. Güreşlere, geçen yılın Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Altın Kemer sahibi Orhan Okulu'nun yanı sıra, İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanlar katılacak. Er meydanı bu yıl bin pehlivanı ağırlayacak.

GÜREŞLER 14 AYRI BOYDA DÜZENLENECEK

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 ayrı boyda yapılacak ve her boyda ilk 3 dereceye giren güreşçilere madalya verilecek.

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan ünvanını elde eden güreşçi altın kemer ile ödüllendirilecek. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar'daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacak. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde derece sırlamasına göre; birinciye altın, ikinciye gümüş ve üçüncülere bronz madalya verilecek.

OSMAN KANBUR KİMDİR?

Bu arada Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri adına düzenlenecek Osman Kanbur, 15 yıla yakın bir süre Kağıtspor adına güreşti, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı.

1934'de Artvin Yusufeli'de doğan Osman Kanbur, 1939'da ailesi ile Hendek'e yerleşti. 1949 yılında Hendek'te güreşe başlayan Kanbur, 1950'de İzmit'te yapılan bölge birinciliklerine katıldı. 1951 ve 1952 yıllarında İzmit'te yapılan bölge şampiyonasında Hasan Gemici'yi yenerek güreş severlerin dikkatlerini çekti.

Kendi kilosunda 70 kişi içinde Türkiye şampiyonu oldu. Kağıtspor, gösterdiği başarılardan dolayı 1952 yılında Osman Kanbur'u transfer etti. 15 yıl boyunca Kağıtspor adına güreşen Osman Kanbur, bu dönemde önemli başarılar kazandı.

Osman Kanbur, Kağıtspor'a transferiyle ulusal ve uluslararası alanda önemli dereceler elde etmeye başladı. Serbest ve Grekoromen branşlarında birlikte güreşen Osman Kanbur, Kırkpınar'da yağlı güreşlere katıldı. Güreştiği süre boyunca 57, 62 ve 67 kiloda 8 Türkiye birinciliği kazanan Kanbur, 45 kez milli takım formasını giydi.

DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILDI

Türkiye'yi 1954 yılında Tokyo'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda temsil eden Osman Kanbur, şampiyonada dördüncü olarak ülkemize ve Kocaeli'ye büyük gurur yaşattı. Antrenörlüğünü dünyaca ünlü güreşçi Yaşar Doğu'nun yaptığı milli takım kafilesinde Ahmet Bilek, Adil Atan, Bayram Sit, Mustafa Dağıstanlı gibi döneminin en iyi güreşçileri ile birlikte yer aldı.

Osman Kanbur, 1957 yılında İstanbul'da yapılan Dünya Şampiyonası ile 1960 Roma Yaz Olimpiyatları'nda da ülkemizi temsil etti. 1966 yılına kadar Kağıtspor adına güreşen Osman Kanbur, 1966 yılında güreşe veda etti. 82 yaşında olan Osman Kanbur, Körfez ilçesinde ikamet etmektedir.

SEKA PARK ALTIN KEMER YAĞLI GÜREŞLERİ

Büyükşehir Belediyesi, yağlı güreşlerin önemli bir organizasyonunu 2009 yılından bu yana Kocaeli'nde sürdürüyor. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin ilki 2009 yılında büyük bir katılımla gerçekleştirildi. O yıldan itibaren her yıl bahar aylarında Uçurtma Tepesi'nin önünde yağlı güreş organizasyonu düzenlendi.

Cihan

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 7 Mayıs'ta yapılacak

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 7 Mayıs'ta yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim