• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Şehzadelerin zeka oyunu mangala, Tren Kütüphane’de oynanacak

Şehzadelerin zeka oyunu mangala, Tren Kütüphane’de oynanacak
Çankırı'da geçen haftalarda açılışı yapılan Tren Kütüphane, birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya başladı.

Çankırı'da geçen haftalarda açılışı yapılan Tren Kütüphane, birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya başladı. Farklı tasarımı ile çocukların dikkatini çekmeyi başaran Tren Kütüphane, şehzadelerin zeka oyunu mangalanın adresi olmaya hazırlanıyor.

Çankırı Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi koordinesinde düzenlenen "Ödüllü Mangala Turnuvası" için başvurular, 18 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek. Başvurular Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'nden ve okullardan temin edilecek form doldurularak yapılacak. Doldurulan formları Ahmet Mecbur Efendi BİLSEM'e teslim edenler turnuvaya katılmaya hak kazanacak. Yarışma, ilkokul ve ortaokul olmak üzere iki kategoriden oluşacak.

Ödüllü Mangala Turnuvası'na Çankırı'daki ilkokul ve ortaokul seviyesindeki tüm öğrenciler katılabilecek.

4 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Türk zeka ve strateji oyunu mangala, 48 taş ile oynanan, oyun tahtası üzerinde karşılıklı 6'şar adet olmak üzere 12 küçük kuyu ve her oyuncunun taşlarını toplayacağı birer büyük hazine kuyusu bulunan bir oyun. Oyuncular hazinelerinde (kendi büyük kuyusunda) en fazla taşı biriktirmeye çalışıyor. Oyunun sonunda rakibinden en çok taşı toplayan oyuncu o seti kazanmış oluyor.

Turnuva sayesinde mangala ile tanışacak çocuklarda planlama, organizasyon, dikkat, odaklanma, ayırt etme, öngörü vb. gibi zihinsel becerileri geliştirmenin yanı sıra başlanan işi sonunu kadar devam ettirme, azim, empati, direnme, mücadele etme gibi kişilik gelişimi ile ilgili faktörlerin kazandırılması da ön görülüyor.

Turnuvada dereceye giren öğrencileri ödüller bekliyor. Birinciye mangala takımı ve 10" tablet PC, ikinciye 7" tablet PC, üçüncüye hediye çeki (150 TL) verilecek. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ise katılım belgesi sahibi olacak.

Turnuva 21 Nisan 2016 Perşembe günü 13.30 – 17.00 saatleri arasında Çankırı Belediyesi Tren Kütüphane'de yapılacak.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim