• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor
Henüz iki yıllık bir belediye olmasına rağmen spora ve spor kulüplerine verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Şehzadeler Belediyesi Manisa sporuna...

Henüz iki yıllık bir belediye olmasına rağmen spora ve spor kulüplerine verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Şehzadeler Belediyesi Manisa sporuna büyük bir katkıda daha bulundu. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Türkiye Muai Thai Federasyonu Asbaşkanı Şakir Bayramoğlu, Manisa ASKF Başkanı İsmail Aydın, Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Özyiğit, Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birçok spor kulübü başkanları, antrenörleri, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor kulübü olarak kuruldukları günden beri birçok başarıya imza attıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Ali Özyiğit, "Spor kulübümüzde yetişecek olan sporcularımız her türlü kötü alışkanlıklardan uzak, milli amaçlara uygun ve milli kültürümüze bağlı, manevi değerlere saygılı sporcu yetiştirmeye gayret ediyoruz. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzün bu başarıları elde etmesinde emeği geçen tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, özellikle Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e, antrenörlerimize ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Kulüp bünyemizde Kick Boks'ta 33, Whu Shu'da 29, tekvando'da 22, judo'da 1, boks'ta 7, halk oyunlarında 24 lisanlı sporcumuz bulunmaktadır. Kulübümüzde birçok alanda spor aktivitelerinde yapılmaktadır. Bu aktivitelerde bizlere destek olan Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve tüm gençlerimizi tek gayesi dostluk olan spora davet ediyorum." dedi.

"7'DEN 70'E HERKES SPOR YAPMALI"

Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor kulübünden 350 sporcunun spor yaptığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor kulübümüzün, spor salonunda 350 sporcumuz sportif faaliyetlerde bulunuyorlar. 100 kadınımız da burada hem sportif faaliyetlerde bulunuyor, hem de fitness yapıyorlar. Bilindiği gibi Şehzadeler Belediyesi olarak biz bir Kadın Spor Merkezi de açmıştık. Orada da 400 - kadınımız spor yapmaya devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi kurulduğunda bırakın spor salonunun şehir merkezinde bir halı sahası bile yoktu. Adnan Menderes Mahallemizdeki spor tesislerimizi de açtık. Kimi zaman Halk Eğitim merkezimiz ile kimi zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokollerle binlerce gencimiz ve vatandaşımızın sporla buluşmasına vesile olduk. Bu mahalle benim gençliğimin geçtiği yerdir. Lise dönemimde 6 yıl boyunca açılışını yapacağımız tesisimizin bulunduğu sokaktan geçtim. Bugün şükürler olsun ki civar mahallelere ve gençlerimize hizmet üreten bir spor merkezinin açılışını yapıyoruz. Belediye Spor Kulübümüzün çok değerli sporcuları var. Bunlardan birisi Kick Boks'ta Dünya 3'üncüsü olan Yeliz Koblay kardeşimiz, yine aynı şekilde Muai Thai'de Büşra Korkut kardeşimiz Dünya 4'üncüsü ve Avrupa 3'üncüsü olmuştur. İnşallah daha nice sporcular yetiştireceğiz. Avrupa'nın göbeğinde 7 kıtadaki salonlarda müsabakalarda derecelere girerek Ay yıldızlı bayrağımız göndere çekilecek ve şanlı İstiklal Marşımız her kıtada okunacak inşallah. Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Göreve geldiğimizden beri amatör spor kulüplerimize destek verdik. Amatör Spor kulüplerimize 2015 yılında 53 bin TL, 2016 yılında da 100 bin TL'lik bir nakdi yardım yaptık. Biz sporu seviyor ve destekliyoruz. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın spor yapmasını istiyoruz. Gençlerimiz bu salonlara gelsin, kötü alışkanlıklardan uzak dursun. Bu sayede hem bedenen sağlıklı olurlar hem de zihnen sağlıklı olurlar. Şehzadeler Belediyesi olarak daha fazlasını yapacağız inşallah. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da amatör spor kulüplerimize destek olmaya devam edeceğiz. Salonumuzun Şehzadeler'imiz için, Manisa'mız için hayırlı olmasını diliyorum hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

"KENDİ SPORCULARIMIZI YETİŞTİRMELİYİZ"

Milli sporcuların yetişmesi için spor salonlarının sayılarının artması gerektiğini ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Bugüne kadarki tüm idarecilik hayatımda dikkat ettiğim iki husus vardır. Bunlardan bir tanesi eser üretmektir. Mimar Sinan'ın büstünün açılışında gördük. Çok güzel bir eser Şehzadeler'e kazandırılmış oldu. Bir diğer husus ise insan yetiştirmektir. Bugün burada açacağımız spor salonuyla da bunun en güzel örneğini görmüş oluyoruz. İnsan yetiştirmede son derece önemli bir tesis. Yaklaşık 30 yıldır sporla ilgileniyoruz ancak idareci olarak en çok üzüldüğüm nokta dışarıdan sporcular getirerek müsabakalara katılıyoruz. Bunun gibi tesisler çoğalmalı ki kendi sporcularımız buralarda yetişsin ve dünyada birçok başarı elde etsin. Yeni açılan bu tesisimiz zaten meyvelerini de vermeye başlamış. Daha şimdiden ülkemizi Dünya'da ve Avrupa'da temsil eden sporcularımız yetişmeye başlamış. Değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e ve ekibine bu güzel tesisi Şehzadeler'imize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum." dedi.

"YENİ SPOR TESİSLERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik" in her alanda başarılı hizmetler yaptığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Öncelikle böylesine güzel bir tesisin açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ömer Faruk Çelik başkanımız hiç durmuyor. Sporda, kültürde, eğitimde, alt yapıda koşarak Şehzadeler ilçesini her alanda kuşatmaya çalışıyor. Bugün de burada Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün spor salonunun açılışının yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda bir kreş açılışı yapmıştık. Ondan önce Adnan Menderes mahallemizde bir spor tesisinin temelini atmıştık ve 5 ay gibi kısa bir sürede açılışı yapıldı. Ömer Faruk Çelik başkanımız tebrik ediyorum. Bu salonda bayanlarımız ve gençlerimiz spor yapacaklar. Bir yandan herkesi spora teşvik ederken içlerinden de en iyi sporcuları çıkaracağız. Bu sporcularımız Avrupa'da, Dünya'da ve olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecekler. Tüm ilçelerimizde spor alanları yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sayın başbakanımızın katılımıyla Muradiye'de yeni bir kapalı spor salonunun açılışını gerçekleştirdik. Aynı gün İçişleri Bakanımız Efkan Ala da Turgutlu'da muhteşem bir spor salonunun açılışının yaptı. Yeni sor tesisleri yapmaya devam edeceğiz. Manisalılar ne istiyorsa hükümet olarak yapacağız. Bizler bunları yaparken Belediye Başkanlarımız bizim için bir noktada Süreyya yıldızı gibidir. 11 tane belediye başkanımız var hepsi de başarılı. Ömer Faruk Çelik'in bunların içerisinde ayrı bir yeri vardır. Ben kendisindeki bu siyaset kumaşını ilk milletvekili olduğum zaman görmüştüm. İnşallah Şehzadeler'in alt yapısından üst yapısına kadar, eğitiminden, kültürüne kadar, sporuna, ulaşımına kadar her alanda çalışmaya devam edecek. Bizde hükümet olarak sizin yanınızda olacağız. Bu yeni tesisimiz tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Açılışın ardından kulüp sporcuları açılışa katılanlara küçük bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından salonu gezen protokol üyeleri spor aletlerini denerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ performansı ile göz doldurdu.

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor

Şehzadeler’in Spora Desteği Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim