• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Şehzadeler’den Organik Tarım Atağı

Şehzadeler’den Organik Tarım Atağı
Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Ziraat Odası ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan proje çerçevesinde çiftçilere...

Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Ziraat Odası ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan proje çerçevesinde çiftçilere organik tarımın önemi anlatılacak. Belediye olarak her kesime hizmet ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, "Şehzadeler ilçemizde organik tarımı yaygınlaştırmak için eğitim çalışmaları yapacağız." dedi.

Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Ziraat Odası ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı proje çerçevesinde Şehzadeler ilçesindeki çiftçiler organik tarım eğitimlerinden geçirilecek. İlçe tarım müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri ve uzmanlar tarafından verilecek olan eğitimlerle çiftçilere organik tarımın önemi anlatılacak. İlk olarak Karaoğlanlı Mahallesinde başlayan projenin toplantısına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler ilçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Şehzadeler ilçesinde yaşayan her canlıya hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, "Şehzadeler Belediyesi olarak bizler Şehzadeler'de yaşayan her canlının nelere ihtiyacı varsa, o ihtiyaçları gidermeyi kendimize görev edinmiş olan bir belediyeyiz. Daha öncelerde de sizlerle çeşitli toplantılarda bir araya gelmiştik. Bugün buraya gelmemizde amaç, dünyada oluşan bir akımı sizlere aktarabilmek. Günümüzde konvansiyonel tarımın yavaş yavaş geçerliliğini yitirdiği ve her yönüyle organik tarıma geçildiği bir dünyada yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllar içerisinde organik tarım ile ilgili karışınıza birçok yenilik çakacaktır. Bizler ürettiğimiz birçok ürünü yurt dışına ihraç ediyoruz. Bu nedenle organik tarım ile ilgili bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bu nedenle Şehzadeler Belediyesi olarak biz, Şehzadeler Ziraat Odamız ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimiz ile ortaklaşa başlattığımız bu proje ile siz çiftçilerimize organik tarım ile ilgili bilgilendirmeler yapacak sizlerin bu konuda çalışmalar yapmanıza yardımcı olacağız. Bu eğitimlerimiz mart ayı sonuna kadar kırsal mahallelerimizde yapılmaya devam edecektir." diye konuştu.

"ÇİFTÇİLERİMİZİ TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Şehzadeler Ziraat Odası olarak çiftçilerin tarım ile alakalı her türlü teknolojiyi takip edebilmeleri adına çiftçilerin tarım ve teknoloji fuarlarına katılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de, "Öncelikle bizleri Karaoğlanlı Mahallesinde sıcak bir ortamda karşıladığınız için çok teşekkür ederim. Bilindiği gibi Dünyadaki sistemler değişiyor. Artık eski sistemlerle, eski bilgilerle, eski gelenek ve göreneklerimiz ile tarım yapmak azalmaya başladı. Biz Şehzadeler Ziraat Odası olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde olan tarım ve teknoloji fuarlarına sizlerle birlikte gitmek ve dünyada gelişmeleri görmek için ön ayak oluruz." dedi.

"ORGANİK TARIMA UYUM SAĞLAMALIYIZ"

Dünyanın birçok ülkesinde organik tarıma geçildiğini ifade eden Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya ise şunları söyledi:

"Yeni süreçte Dünya artık organik tarıma geçti ve geçmeye de devam ediyor. Yıllık ortalama yüzde 20 civarında büyüyen bir sektörden söz ediyoruz. Bizde Manisa olarak, bir tarım şehri olarak bunun gerisinde kalamayız. Organik tarıma uyum sağlamamız gerekiyor. Manisa'mızda ürettiğimiz üzümün yüzde doksanını yurt dışına satıyoruz. Bu neden organik tarıma geçmemiz gerekiyor. Bu noktada 3 haftalık sürecek olan eğitimlerde mesai mefhumu gözetmeden sizlere eğitim verecek olan personelimize de çok teşekkür ediyorum. Ancak sizler bu kurslara katılım sağlarsanız bizim mühendis arkadaşlarımız sizin için buraya gelecekler. Ayrıca bugün sizlerle bir müjdeyi de burada paylaşmak istiyorum tarım ile uğraşmak isteyen 18 - 40 yaş aralığındaki gençlerimize bakanlığımızın 30 bin TL gibi bir desteği olacak."

Şehzadeler’den Organik Tarım Atağı

Şehzadeler’den Organik Tarım Atağı

Şehzadeler’den Organik Tarım Atağı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim