• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehzadeler’den Geri Dönüşüm Atağı

Şehzadeler’den Geri Dönüşüm Atağı
Şehzadeler Belediyesi ve ÇEVKO Vakfının geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde başlattığı geri dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam diyor.

Şehzadeler Belediyesi ve ÇEVKO Vakfının geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde başlattığı geri dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam diyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik proje kapsamında biri mühendis ve 9'u saha elemanı olmak üzere toplam 10 kişilik bir ekibin merkezdeki mahallelerde bilgilendirme çalışması yaparak katı atıkların geri dönüşüme katkısını vatandaşlara anlattıklarını belirtti.

Şehzadeler Belediyesi geri dönüştürülebilir atıkların toplanması noktasında mayıs ayı içerisinde başlattığı projeyi tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz mayıs ayında başlayan proje kapsamına 1 Çevre Mühendisi ve 9 kişilik bilgilendirme ekibi merkez mahallelerde bilgilendirme çalışması yürütüyor. Çalışma kapsamında her haneye geri dönüşümün önemi ile ilgili bir mektup bıraktıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak çevreye son derece duyarlıyız. Bu bağlamda da geri dönüşümü son derece önemsiyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ÇEVKO ile iş birliği yaparak Şehzadeler'imizin çeşitli noktalarına geri dönüşüm kumbaraları yerleştirmiştik. Ekiplerimiz yaklaşık 7 aydır düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bilindiği gibi geri dönüşebilir atıklar ülkemiz için bir milli servet değerindedir. Bu neden Şehzadeler Belediyesi olarak bizlerde bir çalışma başlattık. Şehzadeler'imizin merkezinde bulunan tüm mahallelerde 1 Çevre Mühendisi ve 9 saha elemanımız ile tüm evlere ulaşıp bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Ekiplerimiz girdiği her binada o binadaki daire sayısı kadar geri dönüşümün önemini anlatan mektupları vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Bunun yanı sıra binanın bulunduğu yerdeki geri dönüşüm gün ve saatlerini belirten bir bilgi yazısı da binamıza asılıyor. Böylece bilgilendirme yazısında belirtilen gün ve saatte vatandaşlarımız gri dönüşümlerini hazırlayarak toplama ekibine teslim ede bilecekler. Yine bu ekiplerimiz tüm vatandaşlarımızın geri dönüşümlerini koya bilecekleri torbaları da vatandaşlarımıza iletiyorlar. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile hedefimiz kaynak israfının önüne geçmek ve bu ger dönüştürülebilir atıkların ülke ekonomisine kazandırmaktır" dedi.

Şehzadeler’den Geri Dönüşüm Atağı

Şehzadeler’den Geri Dönüşüm Atağı

Şehzadeler’den Geri Dönüşüm Atağı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim