• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Şehzadeler Ziraat Odası Seçime Gidiyor

Şehzadeler Ziraat Odası Seçime Gidiyor
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası, üyelerine gönderdiği davetiyeyle 21 Şubat tarihinde yapılacak seçime katılması için çağrıda bulundu.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası, üyelerine gönderdiği davetiyeyle 21 Şubat tarihinde yapılacak seçime katılması için çağrıda bulundu.

Üyelerine 21 Şubat'ta yapılacak seçim için çağrıda bulunan Manisa Şehzadeler Ziraat Odası'yla ilgili eski meclis başkanı Ethem Yasin, mevcut oda başkanı Mustafa Kaçire hakkında iddialarda bulundu. Şehzadeler İlçesine bağlı Göksu Ovası 1. Cami yolu üzerindeki mevcut başkan Kaçire'nin bağının önünde basın açıklaması yapan Ziraat Odası eski Meclis Başkanı Ethem Yasin, 2 Şubat tarihindeki meclis üyelerinin 17'sinin oyu ile mevcut yönetimin düştüğünü iddia etti. Yasin yaptığı açıklamada, meclis üyelerinin oy çokluğuyla Kaçire'nin başkanlığının da düştüğünü belirterek, "Yönetim kurulu düşünce otomatik olarak ta başkanlıkta düşer. Ortada bir yönetim ve başkan yokken sayın Kaçire Almanya'da düzenlenen Tarım Fuarı'na hangi sıfatla katıldı. Üyeler kendilerine sorduğunda "Hayır yönetim devam ediyor" şeklinde açıklamada bulunuyor. Bu cümleyi neye dayanarak söylüyor anlamıyorum. Maden başkansın neden 21 Şubat tarihinde yeniden yönetim kurulu seçimi yapılıyor" dedi.

Yasin açıklamasında, mevcut başkan Mustafa Kaçire'nin Göksu Ovası'da çiftliğinin bulunduğunu ve odadan yaklaşık 80 bin lira harcayarak çiftliğinin geçtiği 1. Cami yolunu yaptırdığını iddia etti. Yasin, "Başka bağ yolları yapılmayı beklerken, neden yazında apartopar sayın Kaçire'nin çiftliğinin bulunduğu yerdeki yolda bakım ve onarım çalışması yapıldı. Bu yol yapımı içinde yaklaşık 80 bin TL'lik harcama yapıldı. Bu harcamalarda kullanılan para ise odanın parasıdır. Çiftlerimiz bunun hesabını soruyor" diye konuştu. Yasin, mevcut başkan Kaçire'nin ve mevcut yönetimin artık odayı yönetemediğini belirterek, "Bu oda hem Şehzadeler, hemde Yunusemre ilçesine hizmet için vardır. Hizmetler sadece bir bölgeye değil, iki ilçenin tamamına yayılmalıdır. Kimseye ayrıcalık gösterilmemelidir. Elimden geldiği kadar yaklaşık 1 yıllık yönetimde yaşananları çiftçimize aktarmaya devam edeceğim" dedi.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Mevcut Başkan Mustafa Kaçire ise Yasin'in iddialarına cevap verdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Kaçire, 21 Şubat tarihinde yeniden yapılacak yönetim kurulu seçiminin normal bir seçim olduğunu söyledi. Kaçire, "Meclis üyelerimiz 2 Şubat tarihinde yapılan toplantıda yeniden yönetim kurulunun belirlenmesi için oy kullanmış ve bu kabul edilmiştir. Ancak alınan kararda mevcut yönetimin 7 Mart tarihine kadar görevine devam etmesi kararı da var. 21 Şubat tarihini seçim kurulu belirlemiştir. Bu seçim 21 meclis üyesi arasında yapılacak yeni yönetim kurulu seçimidir. Belirlenen yönetim kuruluda yeni başkanını belirleyecek. Bu seçimi sanki olağanüstü seçim kurulu gibi göstermenin hiçbir manası yoktur" dedi.

Yasin'in "Kendi çiftliğinin yolunu yaptırdı" iddiasına da cevap veren Kaçire, "1. Cami yolu dedikleri yol hem Yunusemre, hem de Şehzadeler İlçesi'ndeki bağları birbirine bağlayan önemli bir yol. Özellikle yaz aylarında domates üreticilerinin salça fabrikalarına kamyonlarla domates göndermek için kullandığı yol. Benim çiftliğim varmış arsam varmış diye yapılan bir yol değil. Hizmeting erekli olduğu bir yoldu ve bu yolda yapıldı. Bu yolu benden çok sayın Ethem Yasin'de kullanıyor. Hizmette asla ayrım yapmayız. Hem Şehzadelere, hemde Yunusemre ilçesine gereken hizmet neyse yaparız. Tek bakım ve onarımını yaptığımız yol 1. Cami yolu değil. Bir çok bağ yolunu yaptırdık ve yapımları devam edenler var. Asla toprak ayrımı ve kişi ayrımı yapmayız. Herkese eşit miktarda eşit şartlarda hizmetimizi yaparız" diye konuştu.

Şehzadeler Ziraat Odası Seçime Gidiyor

Şehzadeler Ziraat Odası Seçime Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim