• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü
Şehzadeler Şehri Amasya'da 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe şehzade ve padişah kıyafeti giyip sigara kıran iki Yeşilay gönüllüsü...

Şehzadeler Şehri Amasya'da 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe şehzade ve padişah kıyafeti giyip sigara kıran iki Yeşilay gönüllüsü öncülük etti.

Çeşitli pankartların açıldığı yürüyüş boyunca dikkat çeken şehzade ve padişahla vatandaşlar ve çocuklar fotoğraf çektirdi. Şehzade olan emekli polis Sıtkı Yazıcı kırdıkları sigara ve uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek için bu kıyafetleri giydiklerini söyledi. Kaftan giyen 14 yıllık Yeşilay gönüllüsü Harun Türkoğlu ise, "İçki, sigara ve uyuşturucuya karşı Osmanlı'nın mücadelesi büyüktü. Biz de Osmanlı torunu olduğumuz için böyle yaptık" dedi.

Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar Saraydüzü Kışlası'ndan başlayıp Şehzadeler Gezi Yolu'nda tamamlanan yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.

Katılımcılara Yeşilay'ın öneminden bahseden Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de, "Türk insanını savaş meydanlarında yıkamayan dış güçler 1918 yılından başlayarak gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucuya, sigaraya alıştırmaya çalışıyorlar. Gençler, çocuklar sigaraya, uyuşturucuya, madde bağımlılığına alışınca bu toplumun çökeceğini o dış güçler iyi biliyorlar. Bu tehlikenin farkına varan çok bilinçli vatandaşlarımız tarafından Yeşilay Hilal-i Ahder" olarak kuruluyor" diye konuştu.

Yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Halil Erkan Erişti, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan, diğer yetkililer, Yeşilay üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü

‘Şehzadeler’ Sigaraya Karşı Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim