• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Şehzadeler Genç Girişimcilerin Yolunu Açıyor

Şehzadeler Genç Girişimcilerin Yolunu Açıyor
Şehzadeler Belediyesi Genç Girişimcilerin önünü açacak yeni bir projeye imza atıyor.

Şehzadeler Belediyesi Genç Girişimcilerin önünü açacak yeni bir projeye imza atıyor. İŞ-KUR ve KOSGEB ortaklığı ile yapılacak olan projede 18-30 yaş arası gençlere girişimcilik eğitimi verilecek. Genç girişimciler 50 bin TL karşılıksız, 100 bin TL faizsiz kredi almaya hak kazanarak, kendi işlerini kurma imkanı sağlanacak.

Şehzadeler Belediyesi, İŞ-KUR ve KOSGEB ortaklaşa genç girişimcilere girişimcilik kursu düzenliyor. 18-30 yaş arası genç girişimcilerin faydalanacağı girişimcilik kursunu tamamlayan gençler KOSGEB'den alacakları destek ile kendi işlerini kurabilecekler. 8 Mart Pazartesi günü başvuruların son bulacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak kendi işini kurmak isteyen genç girişimci kardeşlerimizin fikirlerine destek olmak ve istihdama katkıda bulunmak amacı ile KOSGEB ve İŞ-KUR ile ortaklaşa bir projeye imza atıyoruz. Bu proje kapsamında 18-30 yaş arası kendi işini kurmak isteyen ve yeni fikirleri olan genç kardeşlerimiz bu projemizden faydalanabileceklerdir. Girişimcilik kursuna başvurmak isteyen genç kardeşlerimizin 8 Mart Pazartesi günü mesai bitimine kadar Şehzadeler Belediyesi Beyaz Masa veya Vakıf İşhanı 5. katta bulunan Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Bu girişimcilik kursumuzdan başvuran genç kardeşlerimiz arasında, 10 Mart tarihinde Kent Konseyi binamızda yapılacak mülakat neticesinde 25 kişi faydalanabilecek. 14 Mart tarihinde başlayacak olan eğitim çalışmaları 25 Mart'ta sona erecek. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan genç kardeşlerimize girişimcilik sertifikaları verilecek ve bununla birlikte, projeleri KOSGEB tarafından kabul edilenler 50 bin TL karşılıksız 100 bin TL geri ödemeli faizsiz kredi almaya hak kazanacaklar. Genç girişimci kardeşlerimiz için yaptığımız bu ortak proje, hem Ülkemizin ekonomisine hem de Manisa'mızın ekonomisine büyük katkılar sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra Ülke istihdamına da katkısı olacak olan bu projemizin Manisa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Çelik Girişimcilik kursuna başvurmak isteyen 18-30 yaş arası gençlerin 4449045 ve 2348234 numaralı telefonlardan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

Şehzadeler Genç Girişimcilerin Yolunu Açıyor

Şehzadeler Genç Girişimcilerin Yolunu Açıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim