• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Şehitlerimizi uğurladık

Şehitlerimizi uğurladık
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Esmer ve trafik kazasında şehit olan Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Güneş memleketlerinde toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Kazim Esmer ve trafik kazasında şehit olan Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffari Güneş memleketlerinde toprağa verildi.

Şehit özel harekat polisi Kazim Esmer'in cenazesi, Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törenin ardından uçakla Antalya Hava Meydan Komutanlığına getirildi.

Buradan polis ve jandarma ekipleri tarafından alınan Kazim Esmer'in naaşı, konvoy eşliğinde Uncalı Mezarlığı'na götürüldü.

Burada düzenlenen törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya milletvekilleri, şehidin yakınları, polis ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin tabutuna meslektaşları tarafından gül suyu döküldü. İl Müftüsü Osman Artan'ın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Polis Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Gaffari Güneş Malatya'da son yolcuğuna uğurlandı

Mardin'deki törenin ardından Gaffari Güneş'in cenazesi, helallik alınmak üzere Malatya'nın Yazıhan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehidin babası Ali Güneş, eşi Esin, çocukları Ataberk ve Onur Ata, burada gözyaşı döktü.

Daha sonra Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Taşpınar Hasan Akboğa Camisi'ne götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omuzlarında katafalka konuldu.

Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, asker, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Taşpınar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim