• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Şehitlerimiz İçin Hatim Ve Mevlit Okutacaklar

Şehitlerimiz İçin Hatim Ve Mevlit Okutacaklar
Türkiye İnsiyatif Hareketi Erzurum İl Başkanlığı, Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu, Çanakkale şehitlerimiz ve Ankara'da yaşanan hain patlamada şehit...

Türkiye İnsiyatif Hareketi Erzurum İl Başkanlığı, Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu, Çanakkale şehitlerimiz ve Ankara'da yaşanan hain patlamada şehit düşen vatandaşlarımız için 25 Mart Cuma günü Narmanlı Cami'de akşam namazına müteakiben mevlit ve hatim duası okutacak.

Türkiye İnsiyatif Hareketi Erzurum İl Başkanı Hüseyin Karaca, Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu, Çanakkale şehitlerimiz ve Ankara'da yaşanan hain patlamada şehit düşen vatandaşlarımız için 25 Mart Cuma günü Narmanlı Cami'de akşam namazına müteakiben mevlit ve hatim duası okutacaklarını söyledi. Tüm Erzurumlu vatandaşlarımızı okutulacak olan hatim ve mevlit duasına beklediklerini belirten Karaca, "Kıymetli hemşerilerim; bundan tam 100 yıl önce Minarelerimizde Ezan-ı Muhammedi yenin susmaması, göklerimizde Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın dalgalanması, Milletimizin özgürlük ve bekası için destansı mücadele verildi ve bu kutsal mücadeleden yaklaşık bir asır sonra bir yiğit haykırıyordu; Ben Türk'üm Türk esir olmaz. Ben Türk'üm Türk Bayraksız olmaz. Ben Türk'üm Türk Ezansız olmaz. Ben Türk'üm Türk Devletsiz olmaz. Ben Türk'üm Türk Hürriyetsiz olmaz. Bu yiğit Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'ndan başkası değildi. Bunun bir tesadüf değil, bunun ilahi bir tevafuk olduğunu içerisinde bulunduğumuz bu günler dahada iyi anlayabiliyoruz. Çünkü aynı hissiyatla çarpan yüreklerin bir yerlerde yolları kesişiyordu Şehit lider Muhsin Yazcıoğlu'nun İstiklal şairimiz Cennet mekân Mehmet Akif Ersoy'la tacettin dergahında kesiştiği gibi. Çünkü bu haykırış tam bir Çanakkale ruhuydu Çanakkale'de verilen mücadelenin özetiydi ve yüz yıl sonra bu dirilişi hazmedemeyen dahili ve harici düşmanlarımız Anadolu'dan yükselen bu diriliş haykırışını çok geçmeden susturmaya maalesef'ki muaffak olduklarını zannetmektedirler ama hiç kimse unutmasın ki şehitler varsa şaadet şerbeti varsa bu yolun yolcuları asla bitmeyecektir. Çünkü Hikmeti Hüda o şaadet şerbetini nasip ettiği evlatları var edecek varlığını devam ettirecektir. Cont bayırından keş dağlarını selamlayan şehitlerimizi bizde Erzurum Aziziye tabyalarından ve Narmanlı Cami'de Hatm-i Şerif ve Mevld-i Şerifle selamlıyoruz. Rabbim kabul buyursun,bizlere bir daha Çanakkale savaşı gibi Keş dağlarında şehit düşen Rahmetli Şehir Lider Muhsin Yazcıoğlu gibi acılar yaşatmasın. Şahadet sevgisinde birleşenler,şahadete şahitlik etmek isteyenler cümlenizi 25 Mart Cuma günü akşam namazını müteakip Narmanlı Camii'nde okutacağımız Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif'e şahit olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim