• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Şehitler Unutulmadı

Şehitler Unutulmadı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle yapılan "Şühedanın İzinde Huzurda Niyazdayız" programına,...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle yapılan "Şühedanın İzinde Huzurda Niyazdayız" programına, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı.

Karataş Mahallesinde ki Mehmet Ali Tahmazoğlu caminde sabah namazının ardından yapılan programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, ve vatandaşlar katıldı. Kılınan sabah namazının ardından bşlayan programda Kuran Tilaveti yapılarak. Kasideler ve ilahiler okundu. Yapılan duanın ardından program sona erdi.

"HUZUR İÇİNDE YAŞIYORSAK ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ"

Şehit ve gazilerin özverileriyle millete mal olduğuna vurgu yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı ve Cuma sabahı tüm camilerde "Şühedanın İzinde Huzurda Niyazdayız" başlığı altında program düzenlendi bizde bu gün sabah namazını camide eda ettik. Şehitlerimiz için salavatlar, dualar, hatimler edildi. Tüm şehitlerimizi bu vesileyle rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Bu gün bu vatanda huzur içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu günde vatanımıza göz diken hainler var. Bunlara karşı askerimiz, polisimiz, devletimiz bunlara karşı mücadele ediyor. Yine şehitler veriyoruz. Allah o şehitlerimizden razı olsun. İçeride ve dışarıdaki hainler bilmeli ki bu vatan kesinlikle bölünmeyecek. Geçmişte olduğu gibi bunlara dersleri veriliyor ve verilmeye devam edilecek. Bu çabalar beyhude, boşuna uğraşmasınlar. Bu millet birlikte huzur içerisinde yaşamak

"BİZİ BÖLÜP PARÇALAYAMAYACAKLAR"

İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu'da Çanakkale Zaferinin önemine dikkat çekerek, "Bundan 101 yıl önce Çanakkale'de bu millet bir destan yazmıştır. Çanakkale geçilmez demiştir. Orada 250 bin gencimizi insanımızı şehit verdik. Bugün Türkiye genelindeki tüm camilerimizde bu güzel vatanı bize emanet ederek, şehit olan bütün canları anmak, onların ruhlarına Yasinler, Fatihalar, dualar göndermek üzere bu mabette bir araya geldik. Ellerimizi açtık onlar için dua ettik, onların ruhlarını şad etmesi için Rabbimizden niyazlarda bulunduk. Sadece onlar için değil, bugünde bu savaş devam ediyor. Haçlı ruhu devam ediyor. Bugünde bu necip milleti, bu aziz milleti yok etmek için, bizi birbirimize düşürmek için, vatanımızı parçalamak için ellerinden gelen, bütün gayretleri sarf ediyorlar. Ama Çanakkale geçilmedi, Allah'ın izniyle bu Anadolu insanı aynı ruha sahiptir yine geçemeyecekler, yine bizi bölüp parçalayamayacakları" diye konuştu.

"VATANI BÖLDÜRMEYECEĞİZ"

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ise vatan müdafaası için canını veren şehitleri anmak için yapılan etkinliklerden memnun olduklarını ifade ederek, "Nasıl Çanakkale'de mücadele ettiysek, onurlandıysak, bugünde bölücülere karşı, hainlere karşı, Kürt-Türk ayrımı yaparak bu durumu bahane edenlere karşı bugünde Çanakkale ruhunu canlandıracağız. Türkiye'mizin her yerinde vatan müdafaası için şehit düşen vatan evlatlarını rahmetle anıyorum. Bu vatanı böldürmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Program sonrası Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camiye gelenlere Çanakkale Zaferi'ni anlatan kitaplar hediye etti.

Şehitler Unutulmadı

Şehitler Unutulmadı

Şehitler Unutulmadı

Şehitler Unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim