• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Şehitler nedeni ile festival iptal edildi

Şehitler nedeni ile festival iptal edildi
Samsun'da 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinlikleri şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.

Samsun'da 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinlikleri şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.

Havza Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 97. yıldönümü resmi kutlama komitesi toplantısı Havza Kaymakamı Alper Tanrısever'in başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının başkanlığını yapan Havza Kaymakamı Alper Tanırısever ve Havza Belediye Başkanı ve Festival Kutlama Komite Başkan Yardımcısı Murat İkiz bu yıl 28.'si düzenlenecek olan 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinliklerinin ülkede son günlerde meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan terör saldırıları nedeniyle iptal edildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Ülkemizde son dönemde arka arkaya meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların yakınlarının yaşadığı acılar, hepimizi derinden etkilemiştir. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette ki olası değildir. Bu sebepten ötürü 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinliklerinin son derece üzücü bu gelişmeler üzerine bu yıl komitemiz tarafından alın karar ile iptal ettik."

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ise "Ülkemizde son zamanlarda Türkiye'yi yasa boğan terör saldırıları nedeniyle iptal edildiğini üzerine komite olarak Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali etkinliklerinin tamamı iptal edildi. Yaşanan olaylarda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve ülkemize baş sağılığı dilerim." ifadelerini kullandı.

Buna göre, Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali Kutlama Komitesi festival kapsamında düzenlenecek olan güreş, at yarışı, konserleri ve diğer etkinliklerin tamamı iptal edildi.

Atatürk'ün Havza gelişinin 97. yıldönümü komite kararı ile 25 Mayıs Çarşamba günü Havza'da İlk Kıvılcım Parkında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması ve şehir stadında resmi törenler ile kutlanacak. Akşam ise fener alayı düzenlenecek.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim