• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Şehitler İçin Sakarya Nehri’ne Daldılar

Şehitler İçin Sakarya Nehri’ne Daldılar
Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin 3. büyük nehri olan Sakarya Nehri'nin başlangıcı olarak sayılan Sakaryabaşı'na dalgıçlar birlik beraberlik...

Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin 3. büyük nehri olan Sakarya Nehri'nin başlangıcı olarak sayılan Sakaryabaşı'na dalgıçlar birlik beraberlik ruhu ve şehitler için dalış yaptı.

Aralarında Balıkesir bölgesinden dalgıçların da bulunduğu 4 dalgıç Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki Sakarya Nehri'nin kaynağı olarak gösterilen Sakaryabaşı'na birlik ve beraberlik ruhunu yansıtmak ve kahraman şehitlerimizin anısını yad etmek için dalış yaptı. Dalış, Free Diving Group eğitmenleri Özgür Kısa, Ersoy Turan, Hüseyin Günal ile İda Dalış Merkezi'nden Yılmaz Tabanlı tarafından yaz kış sıcaklığı 20-22 derece olan suda gerçekleştirildi.

Zengin canlı çeşitliliği ve bitki türleri ile sualtı fotoğrafçılarının son zamanlarda ilgisini çeken Sakaryabaşı hakkında bilgi veren Özgür Kısa, "Eskişehir, Çifteler'deki yeraltı kaynakları Sakaryabaşı dalgıçların ve doğa tutkunlarının yeni gözdesi oldu. Sakarya, Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü büyük nehri. Berrak suyu, yeşilin pek çok tonunu barındıran bitki çeşitliliği ile göz kamaştıran güzellikteki Sakaryabaşı, özellikle sualtı fotoğrafçılarının ilgisini çekebilecek nadir güzelliklere sahip. Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki Sakaryabaşı, Türkiye'nin üçüncü büyük nehrinin, 820 kilometre yol kat edip Karadeniz'e dökülen Sakarya'nın doğum yeri. Yaz kış sıcaklığı 20-22 derece olan kaynaklardan adeta fışkıran yeraltı suları, zeminden kaynayan su kaynakları, çeşitli endemik canlı ve bitki türlerine ev sahipliği yapan temiz suları ile dalış turizmine büyük katkı sağlıyor. Ayrıca bu dalışımızda Sakarya'da birlik ve beraberlik ruhu ve kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları için su altında Sakarya'nın ruhunda bayarak ve pankart açarak saygı duruşu yaptık" dedi.

Şehitler İçin Sakarya Nehri’ne Daldılar

Şehitler İçin Sakarya Nehri’ne Daldılar

Şehitler İçin Sakarya Nehri’ne Daldılar

Şehitler İçin Sakarya Nehri’ne Daldılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim