• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şehitler Halal ile Karaduman son yolculuklarına uğurlandı

Şehitler Halal ile Karaduman son yolculuklarına uğurlandı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halal ile Özel Harekat Polisi Karaduman'ın cenazeleri toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Halal'ın (30) cenazesi, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törenin ardından uçakla getirildiği Hatay Havalimanından alınarak Hassa ilçesi Aktepe Mahallesi Çarşı Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törende, şehidin ağabeyi de olan Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal ve baba Mevlüt Halal'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Akkülek Mezarlığında defnedildi.

Evli ve 2 çocuk babası Halal'ın (30) Ağrı Patnos İlçe Jandarma Komutanlığından 2 ay önce Nusaybin'e geçici görevlendirildiği öğrenildi.

Oğluna son kez el salladı

Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Gökhan Osman Karaduman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören kıtasının omuzlarında Kocatepe Camisi'nin avlusuna getirildi.

Buradaki törene, şehidin annesi Rahşan, babası İsmail Karaduman ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. Cenaze törenine gelenler, Karaduman ailesine taziyelerini iletti. 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit için helallik istendi, dua edildi. Şehit Karaduman'ın naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına alındı. Bu sırada baba İsmail Karaduman, oğluna son kez el salladı.

Şehit polisin naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne götürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim